,
  • BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Yıllardır ‘Askıda ekmek’ geleneğini sürdürüyor

Yıllardır ‘Askıda ekmek’ geleneğini sürdürüyor
Batman’da bir fırıncı, her Ramazan ayında hayırseverlerin de desteğiyle yıllardır devam ettirdiği ‘Askıda ekmek’ geleneğiyle ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtıyor.

 

Hayırseverler, ‘Askıda ekmek' uygulaması ile askıya ekmek bırakarak ihtiyaç sahiplerinin bedava ekmek almalarına vesile oluyor.

Kentteki ihtiyaç sahipleri ‘Askıda ekmek’ uygulamasıyla yardımlaşma ayı olan Ramazan’da günlük ekmek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Fırın işletmecisi Kadri Tunç, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘Askıda ekmek' uygulaması ile geçen yıl 30 bin ekmek dağıttıklarını, bu yıl bu sayıyı daha da yükseltmek isteklerini söyledi.

“Bu işi hayırseverlerin katkılarıyla yapıyoruz”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin katkılarıyla askıda ekmek dağıttıklarını söyleyen Tunç, “Her sene olduğu gibi bu sene de askıda ekmeğimiz devam ediyor. Hayırseverlerin katkılarıyla her Ramazan ayı olduğu gibi bu Ramazan ayında da ekmek dağıtmaya devam ediyoruz. Geçen sene Ramazan ayında hayırseverlerin de katkılarıyla toplamda 30 bin askıda ekmek dağıttık. Şu ana kadar ise yaklaşık 4 bin ekmek dağıttık. Askıda ekmek genelde hayırseverlerin bize verdiği belli bir para karşılığında oluyor. Kimi hayırseverler 50 lira, kimileri 100 lira, daha da yüksek para veren var.” ifadelerini kullandı.

“Diğer fırınlarda bu uygulamayı başlatmalı”

Ekmek almaya gelenlerin ihtiyaç sahipleri olduğunu ifade eden Tunç, hayırseverlerin katkılarıyla yıllardır bu geleneğin devam ettiğini söyledi.

‘Askıda ekmek’ uygulamasının kentin tamamına yayılmasını isteyen Tunç, şöyle devam etti:

“Buraya gelip askıda ekmek alanlar genelde durumu iyi olmayan, fakir insanlardır. Her sene askıda ekmek verdiğimiz için buraya gelenlerin çoğunu artık tanıyoruz. Askıda ekmek uygulaması çok güzel bir adet haline geldi. Batman’da bulunan diğer fırınlara da bu uygulamayı yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu uygulama fakirlere küçük de olsa güzel bir ikram oluyor. Ben 4 yıl önce burayı devraldım. Bu fırınımızda ortalama 25 yıldır askıda ekmek âdeti devam ediyor. Bende bu âdeti devam ediyorum. Hayırseverler ne kadar katkı sağlarsa bizde üzerimize düşeni yaparak daha çok ekmek dağıtıyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55