,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Yılın ilk Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Yılın ilk Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy-Der tarafından düzenlenen ilk “Kutlu Doğum” etkinliği gerçekleşti.

foto-galeri.jpg

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy-Der tarafından düzenlenen ilk “Kutlu Doğum” etkinliği gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Gercüş  (Gercewsê)  ilçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde 2017 yılının ilk “Kutlu Doğum” etkinliği büyük bir coşkuyla düzenlendi.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine çevre köy ve Yolağzı köyü sakinlerinin yoğun katılımı oldu. Bazı köy sakinleri ise evlerinin balkon ve damlarında etkinliği takip ettiği görüldü.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur'an-ı Kerim’in ardından etkinlik, köydeki bir grup küçük kız çocuğunun Hz. Muhammed’i konu alan şiir ve ilahileri seslendirmesinden sonra okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Daha sonra sahneye çıkan Özlem Ajans Sanatçıları seslendirdikleri ilahilerle etkinliğe renk kattı.

İlahilerin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) Üyesi Molla Fasih Memiş, Hz Muhammed’in hayatından kesitler aktararak, ahlak ve adaletinden bahsetti.

Allah’u Teâlâ’nın Hz Muhammed’i Kur’an-ı Kerim’de en güzel örnek, rol model olarak tanıttığını söyleyen Memiş, “Resulullah’ın (sav) hayatı her sınıftaki insan topluluklarına ve insanoğlunun her bir ferdine, her yerde ve her asırda en güzel model ve örnektir. Çünkü O’nun (sav) hayatı; üstün ahlakın, güzel adetlerin, asil ve mutedil duyguların insanlığı şehvet bataklığına düşmekten kurtaran, üstün meziyetlerin, hak ve adaletin hakim olduğu bir hayattır. Toplumun her kademesindeki ferdi için bir model ve numuneyi örnektir. Her çeşit insan Resulullah’ın (sav) hayatında örnek alacağı hakikatleri bulabilir.” dedi.

“Haksızlık ve adaletsizlik huzursuzluk, anarşiye zemin hazırlar”

Hz. Muhammed’in hak ve adalet rehberi olduğuna vurgu yapan Memiş, “İslam’ın ve İslam Peygamberinin üzerinde durduğu en önemli konulardan bir tanesi de adalet ve insanların haklarının korunmasıdır. Adalet hem toplumsal hem de bireysel ilişkilerde en temel ahlaki kurallardandır. Toplumun huzuru ve düzeni adaletle ayakta durur. Hakkı gözeten bir adalet anlayışı fertlerin hür, özgür ve güven içerisinde yaşamalarına olanak tanır. Haksızlık ve adaletsizlik ise huzursuzluk ve anarşiye zemin hazırlar. Tıpkı günümüzde maruz kaldığımız durumlar gibi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Memiş, şunları söyledi: “Peygamberimiz insanlar arasında inanç farkı gözetmeden, dil, ırk farkı gözetmeden herkese eşit davranırdı. Adaleti ve temel hakların korunmasını toplumsal barışın kaynağı olarak görürdü. Peygamber efendimiz (sav) hayatı boyunca toplumda adaleti hakim kılmak için mücadele etmiştir. Gerek Müslümanlar gerekse gayr-i Müslimler arasındaki muamele ve hükümlerde adaletin en güzel örneklerini vermiştir.”

Program konuşmadan sonra yapılan dua ile son buldu.

Kutlu Doğum etkinliğinin ardından açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, kutlu doğum etkinliklerinin bugün itibariyle startını verdiklerini belirtti.

Aydın, “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temalı 2017 yılının kutlu doğum etkinliklerimizin ilkini Gercüş ilçemizin Yolağzı köyünde başlatmış bulunmaktayız. Bizim konuşmacılarımız, hatiplerimiz gittikleri her etkinliklerde Peygamberimizin hak ve adalet yönünü ele alıp, O’nu insanlarımıza anlatacaklar. Bir ay boyunca Peygamber Sevdalıları Platformu olarak hak ve adalet rehberi teması üzerinde durup, onu işleyeceğiz.” diye konuştu.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55