,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödül töreni düzenlendi

‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödül töreni düzenlendi
Batman Basın Konseyi tarafından düzenlenen ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışması ödül töreninde başarılı gazeteciler ödüllerini aldılar.

 

Basın Konseyi tarafından düzenlenen yarışmada farklı basın kuruluşlarında görev yapmış gazetecilerden oluşan jüri üyeleri yarışmaya başvuran basın mensuplarının eserlerini değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen gazetecilere Mezopotamya Otelinde Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Programa Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Kent Konseyi Başkanı A.Kadir Demir, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Programda ‘Yılın Başarılı Gazeteci’ yarışmasında ödül alan gazetecilerin isimleri açıklandı. İlke Haber Ajansı Foto Muhabiri Tarhan İrtem'in, petrol kulelerinde çalışan işçileri gösteren “Kara Altın” fotosu mansiyon ödülüne layık görüldü. İrtem’in adına ödülü İlke Haber Ajansı İl Temsilcisi Mehmet Fatih Akgül aldı.

İLKHA muhabiri ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödüle layık görüldü

“Gazetecilik hala çok güzel ve ayrıcalıklı bir meslektir”

Programda bir konuşma yapan Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasının ilkini düzenlediklerini söyledi. Gazetecilerin zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Arslan, “Kim ne derse desin gazetecilik hala çok güzel ve ayrıcalıklı bir meslektir. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevini yapmış sayılır.” dedi.

İLKHA muhabiri ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödüle layık görüldü

“Gazetecilik zor meslek”

Programda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin ise yarışma sonucunda ödül alan gazetecileri tebrik etti.

Konuşmasında gazetecilik mesleğinin önemine değinen Şahin, “Gazetecilik zor meslek, zahmetli meslek, çok önemli bir meslektir. ‘Dördüncü kuvvet medya’ sözü az bir söz değil. Gerçekten toplumda çarpık, bozuk ne varsa onu düzeltmek için uğraşan bir meslek ve halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan bir meslektir.” diye konuştu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi müjdesi

Batman’a kazandırılan eğitim ve araştırma hastanesinin müjdesini veren Şahin, şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanlığına sunmuş olduğumuz teklifimiz onaylandı. Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin birleşmesi sonucunda 810 yataklı A1 sınıfı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bakanlığın emri doğrultusunda kurulmuş oldu. Artık eğitim ve araştırma hastanemiz olduğuna göre önümüzdeki birkaç yıl içerisinde doçent, profesörleri göreceğiz. Bu bize tıp fakültesinin habercisidir. Bundan belli bir süre sonra artık Batman’a tıp fakültesi gelir.”

İLKHA muhabiri ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödüle layık görüldü

Konuşmaların ardından ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödül kazanan gazetecilere ödülleri verildi.

Yarışmada ödül almaya hak kazananların isimleri şöyle:

“Röportaj dalında Murat Ezgin, “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına”, fotoğraf dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca, “Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar”, haber dalında İhlas Haber Ajansı Hüseyin Sakar ve Osman Arslan “Çöpten çıkan mutluluk”, spor dalında AA Muhabiri Selman Tür, “Milli atletin tarladan Arjantin’e uzanan başarısı” ve yaşam kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz, “80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55