,
  • BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Yıldırım: Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir!

Yıldırım: Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir!
Şanlıurfa’da Kanaat Önderleri Ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşmasında konuşan Başbakan Yıldırım, "Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir." dedi.

​Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek Suriye’de, gerek Irak’ta bir takım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet oluşturmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Kanaat Önderleri Ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşma toplantısında bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz ihanetinin, terör saldırılarından bıkan milletin yeni bir sayfa açmasına neden olduğunu belirterek, Anayasa değişikliğine Şanlıurfa’nın bu nedenle yüzde 70 destek verdiğini ifade etti.

Türkiye’nin ekonomik büyümesiyle ilgili CHP'nin söylemlerini de eleştiren Başbakan Yıldırım, “Şanlıurfa, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak hedefler açısından en önemli il olmaya devam edecektir. Biz 80 milyonun birliği, devletimizin dirliği, ülkemizin bekası diyoruz. Ama ne yazık ki bakıyoruz muhalefet cephesinde aynı hassasiyet yok. Türkiye 2017’nin ilk yarısında yüzde 5 büyüme sağlanmış, bundan herkesin gurur duyması lazım. Çin’den, Hindistan’dan sonra en büyük büyümeyi sağlamışız, bu bölgede Ortadoğu’da, Kafkaslarda böyle bir büyüme yok. Ama ana muhalefet diyor ki, Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları inandırıcı değil. Ne diyelim, Allah ıslah etsin. Yapacak bir şey yok. Bakın bugün AB ülkelerinin yayın organları bile dünyadaki yetkin kuruluşlar bile tüm küresel baskılara rağmen, bölgedeki iç karışıklık ve savaşlara rağmen Türkiye’nin elde ettiği bu başarıyı bir destansı hikâye gibi anlatıyorlar. Niye AB’den örnek veriyorum, çünkü AB gazetelerine Kılıçdaroğlu beyanat veriyor, 'Türkiye güvenli değil, aman Türkiye’ye gitmeyin!' diyor. Sen ne dersen de, dün bir maç oldu 20 bin insan Türkiye’ye geldi. Ülkemizi kötülemek, başkalarına şikâyet etmekle vatansever olunmaz. Ana muhalefet demek, iktidarın alternatifi demektir. Bırak karalamayı, ne yapacaksan, ne vadedeceksen onları söyle. Şunları iyi yapmıyorsunuz de. Şanlıurfa’nın sulama problemini şöyle çözerim, elektrik problemini böyle çözerim de. Boş işlerle uğraşmanın faydası yok. Bir koluna teröristleri bir koluna FETÖ’cüleri alarak sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın 19 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç ili, bu nedenle Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, eğitim öğretim yılı başlama törenini bu nedenle Şanlıurfa’da yapmayı uygun gördüklerini, PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısına Şanlıurfa’ya gelmek istediklerini söyledi.

Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı katledenlerin hak ettiği cezayı bulduğunu da ifade eden Başbakan Yıldırım, Urfa’nın bölücülüğe asla geçit vermediğini söyleyerek, teşekkür etti.

Ceylanpınar sınır kapısının öbür tarafında neler olduğunu Urfalıların çok iyi takip ettiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Mağdur, mazlum insanların tek barınağı Türkiye. Çünkü bizim inancımız bunu gerektiriyor. Gerek Suriye’de, gerek Irak’ta bir takım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet oluşturmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek içerideki ve dışarıdaki her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir. Bunu iyice kafalarına koysunlar. Suriye’de, Irak’ta oldubittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun gereği yapılmazsa, gerekli tedbirleri almaktan da zerre kadar çekinmeyeceğiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55