,
  • BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Yıldırım: Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin

Yıldırım: Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'daki itirazlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'daki itirazlar hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin!" dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'daki itirazlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Herkesin sürece saygı duymasını ve sabretmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'na, "Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin. Bu acele niye? Mazbatanı al ilk önce ben tebrik edeceğim. Ama ben kazanırsam da aynı tebriği beklerim." şeklinde konuştu.

Tüm çabalarının hiç bir oyun zayi olmaması ve kullanılan oyların kendilerinde veya rakiplerinde karşılık bulması olduğunu kaydeden Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun sabırsız davrandığını belirtti ve sorumsuz davranışların ülkeye zarar vereceğini ifade etti.

"Seçimin patronu YSK'dır"

Seçimin sahibinin ve patronunun YSK olduğunu dile getiren Yıldırım, "Anayasamızın maddeleri çok açık. Seçimler yargı yönetimi ve denetiminde yapılır diyor. Seçimin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yapılması, yönetilmesiyle ilgili bütün işleri yapma, yaptırma görevi YSK'ya aittir. Seçim tamamlandıktan sonra yolsuzlukları, şikâyetleri dinleyip karara bağlamak YSK'nındır. Çok açık ki, seçim bitmiştir, itiraz etme devam etmektedir. Bugün olan bir şey değil. Bugüne kadar birçok yerde olmuştur. Birçok ilde olduğu gibi İstanbul'da da itiraz süreci devam ediyor. Seçimin patronu YSK'dır. Seçimin sahibi ne Ekrem İmamoğlu ne de Binali Yıldırım'dır." ifadelerini kullandı.

"Verilen oyun zayi olmaması için sorumluluk taşıyorum"

Ben ilk gün açık bir şekilde söyledim, mazbata kime verilirse başkan odur. Şimdi soruyorum, Ekrem İmamoğlu, elinde mazbatan var mı? Sağa sola gitmenin, yazı yazmanın ne anlamı var? Bu karar, YSK tarafından açıklanacaktır. Bu herkese zarar verir, adayın kendisine zarar verir. İstanbul gibi bir kentte herkesin sorumlu davranması gerekir. Bir sabırsızlık hali vardır. 'Bir an önce mazbatamı verin.' Sanki benim iki katım oy almış, seçimi kazanmış da, sanki biz üç beş gün zaman kazanmak için pozisyon alıyoruz. Bunu şiddetle kınıyorum. İstanbul halkının bize oy versin, vermesin her oyun doğru yere gittiğini tespit etmek, benim vicdan ve namus borcumdur. Verilen oyun zayi olmaması için sorumluluk taşıyorum. Oyun yerini bulduğundan emin olmamız lazım. Bu gerçeği sayın Ekrem İmamoğlu'nun görmesini ve bu sorumluluk içerisinde hareket etmesini İstanbullu bekliyor." diye konuştu.

"Sokağı hareketlendireceğiz' iması yapmaktan vazgeçin"

"Dış ülkelerden tebrik almak, telefon etmek, bu milletin sinirini bozuyor. Bu milletin sinirini bozmaya kimsenin hakkı yoktur." Yıldırım, şöyle konuştu:

"Burayı Venezuela gibi göstermek isteyenlere karşı tek yumruk oluruz. Halkın moralini bozmayın. Hukuka saygılı olun, sürecin sonlanmasını sükûnetle bekleyin. İmamoğlu ilk gün, 'En güvendiğim yer YSK'dır.' demiştir. Madem güveniyorsan, onun kararını bekleyip, YSK'nın mazbatayı vermesini bekleyeceksin. Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin. Kendisinden daha tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı olarak kendisine önerim budur. Şu aşamada, başka yollara başvurmak fevkalade rahatsız edicidir, bunun ülkemize hiçbir yararı yoktur. CHP'ye de  yararı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu da bu minvalde bir açıklama yapmıştır, bu da talihsiz bir açıklamadır. Hukuk devleti herkese lazımdır. Sayın Kılıçdaroğlu da 'Niye bu kadar uzadı gibi' anlamsız laflar etmektedir. Yarın iş bitti, mazbatasını aldı, ilk önce tebrik edecek olan benim. Bunu da bilmesini isterim. Ama tersi gerçekleşirse aynısından beklemek benim hakkımdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55