,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Yıldırım: “İstanbul’daki 130 bin Urfalıdan destek istiyorum”

Yıldırım: “İstanbul’daki 130 bin Urfalıdan destek istiyorum”
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dünkü Diyarbakır temaslarının ardından bugün Peygamberler Şehri Şanlıurfa’yı ziyaret ederek İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılardan destek istedi.

23 Haziran tarihinde İstanbul’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Şanlıurfa’ya gelen Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da yaşayan 130 bin Şanlıurfalıdan destek istedi.

Şanlıurfa GAP Havaalanında; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan Yıldırım,  ilk olarak Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Yıldırım buradaki temaslarının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Belediye bahçesinde engellilerden oluşan mehteran takımı ile karşılanan Yıldırım, söylenen Urfa türkülerini dinleyerek türkülere eşlik etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Şanlıurfalılara desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Yıldırım, “Şanlıurfa’nın güzel insanları! Benim köklerimde Şanlıurfa’da, onun için size hemşerilerim diye hitap edebilirim. Evet, Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Bey’i tebrik ediyorum. 31 Mart seçimlerinde çok büyük bir destek verdiniz. Şanlıurfa gibi tarih, kültür ve Peygamberler Şehri olan Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Allah muvaffak etsin, yar ve yardımcısı olsun. Sizlerden de Allah razı olsun. Ayrıca Şanlıurfa’nın birçok ilçelerindeki desteklerinizle başkanlarımızı seçtiniz, bunun için de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Şanlıurfa en eski tarihe sahip ilimizdir”

Şanlıurfa’nın tarihi mirasına ve Göbeklitepe’ye vurgu yapan Yıldırım, “Az önce değerli Belediye Başkanımızın izah ettiği gibi ne kadar Şanlıurfa’ya anlatırsanız anlatın tam olarak Şanlıurfa’yı ifade edemezsiniz. Bilinen en eski tarihe sahip bir ilimizdir. UNESCO 2018’de kültür mirası olarak Göbeklitepe’yi seçmiştir. Cumhurbaşkanı'mızda 2019 yılını ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan etti. Göbeklitepe tam anlamıyla insanlığın var olduğu günden bugüne büyün uygarlıkları bünyesinde barındıran muazzam bir hazine ve açık hava müzesidir. Esasında Göbeklitepe’de tek başına Urfa’nın ne kadar değişik kültürlere, dinlerine ve inançlara ev sahipliği yaptığını ve hoşgörünün hâkim olduğu bir yer olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Yıldırım, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Urfa’nın tarih ve kültürüne sahip çıkacağını belirterek, “Peygamberler Şehri dedik.  Hazreti İbrahim ve Hazreti Eyüp; sadakat ve sabrın timsali iki büyük Peygamberimiz. Dolayısıyla bu şehrin kültür ve marka değerini daha yukarılara taşımak Zeynel Abidin Başkanımızın öncelikli görevleri arasında olacaktır.” şeklinde konuştu.

“130 bin Şanlıurfalının duasını ve desteğini bekliyoruz”

İstanbul’un da küçük bir Şanlıurfa olduğuna dikkat çeken Yıldırım,  “Burası Büyük Şanlıurfa, bir de Küçük Şanlıurfa var, o da İstanbul’da. Bende Küçük Şanlıurfalıların adayıyım. İstanbul’da 130 bin Şanlıurfalı var. 130 bin Şanlıurfalının duasını ve desteğini bekliyoruz. İstanbul’un sizlere ihtiyacı var. 23 Haziran’da inşallah İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalıların desteğinin bizimle beraber olduğuna yürekten inanıyorum. Bir kez daha mübarek cuma gününüzü ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Şahsıma ve arkadaşlarıma gösterdiğiniz bu yakın ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın da sizlere ayrıca selamları var. Allah’a emanet olunuz.”

Yıldırım buradaki temaslarının ardından cuma namazı kılmak üzere Balıklıgöl Dergâh Camisi'ne geçti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55