,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Yıldırım isabet eden çoban hayatını kaybetti

Yıldırım isabet eden çoban hayatını kaybetti
Gaziantep'in Nizip ilçesinde hayvan otlattığı sırada üzerine yıldırım düşen 16 yaşındaki Tevfik Fukra Erikli, hayatını kaybetti.

Gaziantep’te hayvan otlattığı sırada üzerine yıldırım düşen 16 yaşındaki çoban hayatını kaybetti.

Olay, Nizip ilçesinin Sekili Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çobanlık yapan Tevfik Fukra Erikli, tarlada hayvan otlattığı sırada bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. Gürültüyü duyanların haber vermesi üzerine ile olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri, Erikli’yi ambulansla Oğuzeli Devlet Hastanesine götürdü. Erikli, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Erikli'nin cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Öte yandan, kent merkezi Nizip, Araban, Yavuzeli, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Nizip ilçesinde sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

Nizip ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle birçok evi su basarken, 2 fabrikanın da duvarları yıkıldı. Nizip çayı kenarındaki ahırlarda bulunan çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan ise telef oldu.

İlçede akşam saatlerine doğru başlayan sağanak ve dolu sele neden oldu. Kızılcakent Mahallesi'nde 2 fabrikanın duvarları yağışa dayanamayarak yıkılırken, makineler de zarar gördü. Yükselen Nizip Çayı çevresindeki hayvan ahırları ise su altında kaldı. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu.

Yolların göle döndüğü ilçede 3 araçta sele kapıldı. Gaziantep-Nizip yolu da sel sularından etkilendi ve yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı.

Dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda kaza meydana gelirken, ilçenin büyük kısmında elektrik kesintisi yaşandı.

Oğuzeli ilçesinde yollarda hasar oluştu

Oğuzeli ve Araban ilçelerinde de etkili olan sağanak ve dolu tarım arazilerini vurdu. Hububat ekili olan tarlalar zarar gördü.

Oğuzeli ilçesinde öğlen saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi'nde bir iş yerini su bastı. Ekiplerin kısa sürede müdahalesi sonucu su tahliye edildi.

Sağanak nedeniyle 13 kırsal mahalle yolunda hasar oluştu. Bir süre trafiğe kapatılan yollar ekiplerin çalışmasının ardından yeniden açıldı.

Oğuzeli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü muhtarlara vatandaşları sağanak ve doluya karşı uyarmaları konusunda bilgilendirme mesajı gönderdi.

Araban ilçesinde dolu bazı tarım arazilerini vurdu

Araban-Gaziantep karayolu ise sağanak nedeniyle 2 saat trafiğe kapatıldı. Yağışın hafiflemesiyle yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Dolunun etkili olduğu Araban ilçesinde bazı tarım arazileri de zarar gördü. Dağdancık Mahallesi'nde Hasan Azrak'a ait 15 dönüm buğday ile 10 dönüm de biber tarlası selden zarar gördü.

Ayrıca kent merkezinde dolu yağışı öncesi bazı vatandaşların zarar görmemesi için araçlarının üzerini kilim, savan ve kartonlarla kapatarak tedbir aldıkları görüldü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55