,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Yıldırım: İptal edilen oylar sonucu değiştirebilir

Yıldırım: İptal edilen oylar sonucu değiştirebilir
Cumhur İttifakının AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi İmamoğlu'nun önde olduğunu ancak iptal edilen oylarını yeniden sayılmasıyla sonuçların değişebileceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi İmamoğlu'nun önde olduğunu ancak iptal edilen oylarını yeniden sayılmasıyla sonuçların değişebileceğini açıkladı.

Cumhur İttifakının AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Yıldırım, "İstanbul'da 14 sandık daha sayılacak. Rakip aday Ekrem İmamoğlu 25 bin civarında bizden fazla oy almış gözüküyor. 2014’te iptal olan 440 bin aradaki fark 660 bin idi. İptal oyların tamamı kazanan adaya yazsanız bile yetmiyordu. Önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. 319 bin 500 iptal oy var, aradaki fark 25 bin.  İptal edilen oylar, aradaki farkın 10,5 katı sonucu değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmışsa olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla. Bunun dışında yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var. Bunları da partili teşkilatındaki arkadaşlarım tespitlerini yaptılar. Bu süreçle ilgili il başkanım örnekleriyle detaylı bir şekilde yaşananları değerlendirecek." dedi.

Yıldırım, "Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin devam ettiğini söylemekte fayda var." diye belirtti.

YSK’dan önce resmi olmayan sonuçları belirlediklerini ve dün 23.25 itibariyle ellerine gelen sonuçlarda da böyle bir durum görüp seçim sonuçlarına ilişkin açıklamaya yaptıklarının belirten Yıldırım, "Ondan bu yana yaşana gelişmeler bizim için de yeni bir durumdur. İstanbul halkına teşekkür ederim. Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik. Teşkilatımız Cumhur İttifakı olarak mahalle temsilcilerine varıncaya kadar canla başla çalıştık ve bu süreci tamamladık. Oyu veren İstanbulluların takdiri başımızın gözümüzün üstündedir. İki adayın aldığı oyun bu kadar yakın olması çok beklenen bir şey değildir. Ama bu süreçte partimiz eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek. Bundan sonra da konumum ne olursa olsun aynı şekilde ülkeme, milletime hizmet etmeye devam edeceğim." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55