,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Yıldırım: Anayasada Eyalet Sistemi Varsa, Görevi Bırakırım!

Yıldırım: Anayasada Eyalet Sistemi Varsa, Görevi Bırakırım!
Ankara'da STK'ların buluşmasına katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada eyalet sistemi iddialarına sert çıkarak, "Anayasada Eyalet Sistemi Varsa, Görevi Bırakırım!" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 'eyalet sistemi gelecek' iddialarına sert çıktı ve 'Eğer Anayasa teklifinin herhangi bir yerinde eyalet sistemi varsa, görevi bırakırım' dedi.

Ankara'da STK'ların buluşmasına katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada eyalet sistemi iddialarına sert ve net cevap verdi. Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin üniter devlet yapısı anayasanın ilk 3 maddesinde tanımlanmış, yerini almıştır. Bunun üstünde tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlıktır. Eğer bu anayasanın herhangi bir kısmında  eyalet sistemi varsa ben bugün hem başbakanlığı hem de parti başkanlığını bırakacağım." dedi.

Başbakan şunları söyledi;

"Biz bazıları gibi hayır verenleri denize dökmeyi vaat etmiyoruz. Türkiye bugünkü şartlar altında, bundan sonra 1982 darbe anayasası ile yoluna devam mı edecek, yoksa ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesine taşıyacak yeni bir sözleşme mi yapacak? Anayasalar bir anlamda millet ve milleti yönetenler arasındaki yazılı metinlerdir. 
Getirdiğimiz değişiklik bir hükümet sistemi değişikliğidir,  bu bir rejim değişikliği değildir. Türkiye milleti ile, ülkesi ile bölünmez bir bütündür. Artık başka bir şey bulamayanlar, Türkiye eyalet sistemine geçecek diyorlar. Eyalet sistemi dediğiniz şeyde bir merkezi hükümet olur bir de hükümetçikler olur. Türkiye'nin üniter devlet yapısı anayasanın ilk 3 maddesinde tanımlanmış, yerini almıştır. Bunun üstünde tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlıktır. Abuk sabuk yalanlarla milletin kafasını karıştırmak doğru mu?

BUGÜN GÖREVİ BIRAKIRIM

Anayasanın 9. maddesine kadar bir değişiklik yok. 9. maddede yargı bağımsızdır yazar. Biz onun yanına yagı bağımsız ve tarafsızdır ibaresi koyduk. 1,2,3,4,5,6,7,8.. Bu maddeler değişmedi. Eğer bu anayasanın herhangi bir kısmında  eyalet sistemi varsa ben bugün hem başbakanlığı hem de parti başkanlığını bırakacağım. Böyle bir iftirada bulunmak şehitlerimizin ruhunu incitmektir. Bu iftirayı atanlar bakalım aynı şeyi yapabilecek mi, soruyorum.

YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

Üniter devlet yapısı, tek millet, tek devlet, tek bayrak... bizim vazgeçilmez prensiplerimizdir. Milliyetçi ülkücü kardeşlerimizin üniter devlet konusundaki hassasiyeti neyse bizimki de o kadardır. Bu anayasa değişikliğini MHP ile berabet yaptık. Bu konu en öncelikli konumuzdur. Şimdi kafa karıştırmak, muazzam bir reformu tartışılır hale getirmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55