,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Yetimler Vakfından Gazze'ye ambulans yardımı

Yetimler Vakfından Gazze'ye ambulans yardımı
​Yetimler Vakfı tarafından başlatılan "Gazze'ye Derman Ol" yardım kampanyası kapsamında Filistin'e 2 ambulans gönderildi.

Yetimler Vakfı, siyonist işgal rejiminin Filistin'e düzenlediği saldırılar nedeniyle zor günler geçiren Filistinlilere için "Gazze'ye Derman Ol" yardım kampanyası başlatmıştı.

Kampanya ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Filistin meselesinin tüm Müslümanların meselesi olduğunu belirtmiş ve tüm Müslümanların Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmasını istemişti.

Vakıf tarafından toplanan yardımlar neticesinde Gazze'ye tam donanımlı 2 ambulans gönderildi.

Yetimler Vakfından Gazze'ye ambulans yardımı

 Ahmet El-Wali

Yetimler Vakfı Gazze Temsilcisi Filistinli Ahmet El-Wali, ambulansların teslimi töreninde açıklamalarda bulundu.

" …Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur…" (Maide 32) Ayet-i Kerimesiyle sözlerine başlayan El-Wali, yapılan yardımlardan ötürü Türkiye halkına teşekkür etti.

El-Wali, "Yetimler Vakfı, Gazze Şeridi halkına çeşitli yardımlar yaptı. Bunların en önemlisi 2 tane ambulanstır. Bu ambulansların bütün sıhhi teçhizatları bulunuyor. Gazze şeridinde muayeneye girdi. Allah'a hamdolsun Gazze'deki muayeneden geçti. Bu ambulanslardan Filistin halkı istifade edecek inşallah." dedi.

El-Wali, "Gazze'ye Derman Ol" yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.

Yetimler Vakfından Gazze'ye ambulans yardımı

Toplamında 27 ambulans gönderildi

Filistin Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yetimler Vakfı tarafından düzenlenen "Gazze'ye Derman Ol" kampanyası kapsamında tam teşekküllü 2 ambulansın 10 Kasım itibariyle Gazze'ye ulaştırıldığını belirterek "Siyonist işgal rejiminin geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze'de acil tıbbı ilaç ve ambulans ihtiyacı vardı. Birçok ülkede yardım kampanyası başlattık. Mısır'da bir şirketten temin ettiğimiz ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nda bekletiliyordu. Ambulanslar 10 Kasım itibariyle Gazze'ye ulaştırıldı." dedi.

Hatırlanacağı üzere, 9 Mayıs 2021'de siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği saldırılarda 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli şehid edilmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55