,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Yetimler Vakfı’ndan Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası

Yetimler Vakfı’ndan Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası
Yetimler Vakfı, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (​Yetimler Vakfı), Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Dernek tarafından Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacak.

Başlatılan yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Arakanlı Müslümanların acılarına az da olsa merhem olmak için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Kış mevsiminin yaklaştığını hatırlatan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil, Arakanlı Müslümanların çok zor durumda yaşamlarını sürdürdüğünü ve acil yardıma ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Başlatılan yardım kampanyasının Türkiye geneli olduğuna vurgu yapan Karavil, “İnşallah farklı farklı illerde kermes yapıp bu kampanyamızı duyurmaya çalışacağız. Bu çerçeve de stantlar açacağız. Kamuoyu bu işe zaten duyarlı, biraz daha duyarlılık oluşturmak adına bazı etkinlikler yapmayı, programlamayı düşünüyoruz. Hem mağduriyetlerin biran önce telafi edilmesi hem de süremizin kısıtlı olması münasebetiyle çok hızlı bir şekilde, yurt genelinde diğer sivil kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütüp, ne kadar çabuk arzuladığımız yardım miktarına erişirsek inşallah o çerçevede bu yardımları ulaştırmaya gayret edeceğiz. Şu anda diğer sivil toplum kuruluşları, başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyasında bizlere destek olacaklarını ifade ettiler. Onlarla birlikte inşallah güzel bir çalışma yapıp Arakanlı Müslüman kardeşlerimize, biran önce yetişmeye çabalamaktayız.” ifadelerini kullandı.

“Programımız mülteci kamplarına ulaşmak, yardımları oradaki mağdurlara ulaştırmak olacak”

Karavil, sözlerine şöyle devam etti:

“Arakan’a gitmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Şu anda katliamlardan kendilerini kurtarabilmek adına yaklaşık olarak 380-400 bin sayı arasında Arakanlı Müslüman Bangladeş’e geçmek zorunda kalmış. Bizim programımız mülteci kamplarına ulaşmak, yardımları oradaki mağdurlara ulaştırmak olacak. Bu çerçevede yardımları diğer uluslararası çalışan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde en çabuk bir şekilde nasıl ulaştırabilmenin çalışmalarını sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan bu yardımların biran önce oradaki kardeşlerimize ulaştırılabilmesidir. Hangi kurumla bir şekilde ulaştırabilirsek onlarla işbirliği yapıp biran önce kardeşlerimize yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz.”

 “İslam coğrafyasının her tarafı kan gölüne dönmüş bir şekildedir” diyen Karavil, “Şu anda; Irak’ta, Afganistan’da Pakistan’da, Keşmir’de Suriye’de hemen hemen İslam’ın olduğu bütün beldelerde kan var, gözyaşı var, oradaki Müslümanların mağduriyeti var, katliamlar söz konusu. Bunun için gerçekten bütün dünya Müslümanlarına, özellikle Arabistan ve Arap ülkelerine çok büyük bir görev düşüyor. Artık buna bir dur demenin gerektiğini düşünüyoruz. Yardımlar, elbetteki ulaştırılacaktır ama özellikle bu olayların sebebini irdelememiz lazım. Bugün emperyalistlerin, Müslümanların bölük pörçük olmaları, vahdetin olmayışı, birlik beraberlik içerisinde bir hareketin olmamasından dolayı cesareti artıyor ve bütün İslam beldelerini kan gölüne çevirmiş durumdalar. Bugünkü şartlarda ve ortamda bizim yapabileceğimiz belki bu kardeşlerimizin ilk etapta acil insani ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Bütün kardeşlerimize sesleniyoruz: Arakan’daki Müslümanlar gerçekten çok zor durumdadır, acilen yardıma ihtiyaçları vardır. Önümüz kıştır bu yardımların sadece belirli dönemlerde olmaması gerektiğine inanıyoruz. Yeryüzündeki bütün İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizi kollayıp gözetmemiz gerekiyor. Bu çerçevede bütün kardeşlerimize sesleniyoruz; kampanyamıza destek olsunlar, biran önce kardeşlerimizin acılarını dindirmek için hep birlikte bu çalışmaları yapalım ve biran evvel bu yardımları ulaştıralım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55