,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
Afganistan'da bir dizi resmi ziyaretlerin yanı sıra çeşitli yardım çalışmaları da yapan Yetimler Vakfı, yerel bir yardım kuruluşu ile imzaladıkları protokolün ardından çok sayıda aileye gıda yardımında bulundu.

 

Başkent Kabil'de daha önce de gıda yardımında bulunan vakıf, bu kez Afgan Refah Derneği (Afghan Welfare Society) ile yaptıkları protokolün ardından çok sayıda aileye yüklü miktarda gıda yardımı yaptı.

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, yaklaşık bir haftadır Afganistan'da çeşitli ziyaretler yaptıklarını, halkın ihtiyaçlarını rapor şeklinde yönetim kuruluna sunacaklarını ve bunun sonucunda daha kalıcı çalışmalar yapmak niyetinde olduklarını belirtti.

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil

Karavil, "Afganistan'da yine gıda paketlerini dağıtacağız. Yanımda Abdulcebbar Bahir kardeşimle birlikte burada bir organizasyon yapıyoruz. Hayırseverlerimizin gönderdiği gıda paketlerini hazırladık. İnşallah kardeşlerimize teslim edeceğiz." dedi.

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

 

Yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Afgan Refah Derneği Başkanı Abdulcebbar Bahir, Yetimler Vakfı'nın çalışmalarından dolayı Karavil'e teşekkürlerini sundu.

Yetimler Vakfı'ndan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Afgan Refah Derneği Başkanı Abdulcebbar Bahir

Bahir, "Türkiye'deki Yetimler Vakfının yapmış olduğu yardımı aldık. Şu anda yardım alacak olan kardeşlerimiz buradalar. Yardım alacak olanlar yoksul olan yetim ailelerdir. Yapılan yardımlar gıda paketleridir. İçerisinde yağ, un, pirinç, çay ve diğer temel ihtiyaçlardır. Bir ailenin bir aydan daha fazla ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak miktardadır. Şu ana kadar uluslararası bazı kuruluşlar da yardım yaptılar ama Yetimler Vakfı'nın yaptığı yardım gerçekten çok daha kapsamlı oldu. Afganistan halkı namına Yetimler Vakfı'na teşekkür ediyorum. Bize yardım yatıkları için Allah da onlara yardım etsin. Türkiye halkı ile Afganistan halkı arasındaki bağları daha da güçlendiriyor. Yaptıkları yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye halkı ile Afganistan halkı arasındaki bağların daha da güçlenmesini temenni ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55