,
  • BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Yetimler Vakfı "Ramazan ayı faaliyet raporu"nu açıkladı

Yetimler Vakfı "Ramazan ayı faaliyet raporu"nu açıkladı
Yetimler Vakfı’nın Diyarbakır’daki merkezinde faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, 2018 yılı Ramazan ayında yetim bursu, kırmızı et, yetim giydirme ve benzeri faaliyetler kapsamında yaptıkları yardımları anlattı.

Tüm dünyada yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların temel ihtiyaçlarını sağlama adına çalışmalarda bulunan Yetimler Vakfı, “Ramazan ayı faaliyet raporu”nu açıkladı.

Yetimler Vakfı’nın Diyarbakır’daki merkezinde faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, 2018 yılı Ramazan ayında yetim bursu, kırmızı et, yetim giydirme ve benzeri faaliyetler kapsamında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Taştekin, “Gayemiz; yeryüzündeki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara ulaşma, temel ihtiyaçlarını sağlama, maddi ve manevi sıkıntılarına derman olma, topluma sağlıklı, ahlaklı, erdemli bireyler kazandırmadır. Çağrımız; yeryüzünün en mazlum varlığı olan yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara sahip çıkma, sorumluluğunu hatırlatma amacıyla ümmetin tüm duyarlı fertlerinedir. Hedefimiz; duyarlı halkımız sayesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında mümkün olduğu kadar fazla yetime maddi ve manevi olarak destek olmaktır.” dedi.

“Ramazan ayında yapmış olduğumuz yardımların toplam değeri 189 bin 550 TL’dir”

2018 yılında birçok yardım kampanyalarının olduğuna dikkat çeken Taştekin, “2018 yılı Ramazan ayında; 45 bin 460 TL yetim aylığı,  29 bin 800 TL değerinde alışveriş kartları, 141 adet gıda kolisi, 582 kilogram kırmızı et, 443 çocuğu giydirme ve 65 çift ayakkabı dağıtımı yapılmıştır. Yurt içinde yapmış olduğumuz bu yardımların toplamı 143 bin 950 TL’dir. Arakan ve Filistin’deki yetimlerimize yaptığımız yurt dışı yardımlarımız 45 bin 600 TL’dir. Yetimler Vakfı olarak 2018 yılı Ramazan ayında yapmış olduğumuz yardımlarımızın toplam tutarı 189 bin 550 TL’dir. 2018 yılının devam eden aylarında aynı şekilde Yetimler Vakfı olarak yardımlarımız devam edecek. Özellikle Ocak ayında başlatmış olduğumuz ‘Bir gün değil her gün sıcak aş’ adlı kampanyamız çerçevesinde Bangladeş’te bulunan Arakan kamplarında her gün 1500 muhacir kardeşimize sıcak aş yardımı devam etmektedir. Ayrıca 6 ile 11 Temmuz 2018 tarihleri arasında Afrika’nın Uganda ülkesinde yaptırdığımız bir caminin açılışının yanı sıra su kuyusu, giyim yardımı, kırtasiye yardımı ve adak kurbanları Ugandalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Filistin halkının imtihanı ağırlaştıkça bizim de imtihanımız ağırlaşıyor”

Siyonist işgalcilerin zulmü altında olan Filistinlilere de 2018 yılında yardım faaliyetlerinin devam edeceğini söyleyen Taştekin, Filistinlilerin gündemden düşürülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Taştekin, sözlerine şöyle son verdi: “Filistinli kardeşlerimizin yetimlerine sahip çıkma adına yine 2018 yılı çerçevesinde yetim aylıklarımızı düzenli olarak yatırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin halkının imtihanları ağırlaşmaktadır. Tabi, onların imtihanları ağırlaştıkça bizim de imtihanımız ağırlaşmaktadır. Bizim de bir sorumluluğumuz var. Onları sahiplenebilme adına burada sizin aracılığınızla tüm Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Özellikle Filistin’i gündemlerinden düşürmemelerini rica ediyorum. Filistin’i unutmamamız gerektiğini, sürekli bir şekilde gündemimizde olması gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle tüm hayır sahiplerine yapacağımız ve yapmakta olduğumuz bu kampanyalara, projelere destek verdikleri için teşekkür ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55