,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Yetimler Vakfı öksüz ve kimsesiz çocuklara maddi ve manevi destek sağlıyor

Yetimler Vakfı öksüz ve kimsesiz çocuklara maddi ve manevi destek sağlıyor
Öksüz ve kimsesiz çocuklara yönelik yardım faaliyeti yürüten Siirt Yetimler Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi yetim ailelere kışlık ayakkabı dağıtmanın yanında ailelerine yönelik de manevi eğitim seminerleri veriyor.

İhtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yönelik yardım faaliyetleri yürüten Yetimler Vakfı, miniklerin yüreklerini ısıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hayırseverlerin destekleri doğrultusunda yardım çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Yetimler Vakfı temsilcileri, ailelerin maddi destek yanında manevi desteğin de önemine değinerek yapılan yardımlara maddi ve manevi katkı sunan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

"Çocukların terbiye ve ahlak konusunda bilinçlenmeleri gerekiyor"

Bu gün yetim çocuklar ve annelerini vakıflarında misafir ettiklerini ifade den Siirt Yetimler Vakfı İl Temsilcisi Tuba Alpağut, "Çocukların kışlık ayakkabı ihtiyacını karşılamanın yanında yetim çocukların annelerine de çocuk gelişimi konusunda seminer verdik. Çok zor bir zamandan geçiyoruz ve çocukların, terbiye ve ahlak konusunda bilinçlenmeleri gerekiyor. Çocuklarımız bugün çok rahat bozulabiliyor ve uyuşturucunun tuzağına düşebiliyorlar. Bundan dolayı maddi ihtiyaçların yanında manevi ihtiyaçların da karşılanması gerektiğinin farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

 

"Aileler, eğitime verdiği önemi ahlak eğitimine de vermeli"

Yetimler Vakfı'nın kışlık bot yardımı ve ailelerin manevi destek ihtiyacını karşılamak maçıyla seminer düzenlediklerini ifade eden Çocuk Gelişim Uzmanı Berivan Yüksek, "Çağımızın büyük hastalıklarından bir de ailelerin çocukların eğitimine verdiği önemi ahlak eğitimine vermemeleridir. Biz Yetimler Vakfı olarak çocuklar ve annelerinin hem dünyevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Zira en büyük sorun maneviyatımız. Rabbimiz çocuklarımızın bizim için en büyük imtihan olduğunu buyuruyor. Evlatlarımız çağımızda bizim için büyük bir imtihandır. Onların iyi ahlaklı olmaları için çalışmamız gerekiyor." diye konuştu

"Rabbimizin çocuk gelişiminde bizlere nasıl tavsiyelerde bulunduğunu aktardık"

Yetim çocuklar ve annelerine ayet ve hadisler ışığında bir seminer düzenlediklerini ifade eden Yüksek, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) evlatlarına nasıl davrandığını, onların imanını nasıl koruduğu hakkında bilgiler paslaştıklarını ve rabbimizin çocuk gelişiminde bizlere nasıl tavsiyelerde bulunduğunu Peygamber Efendimizin örnekliğini aktardıklarını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55