,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.955
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.71
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Yetimler Vakfı kurban bağışlarınızı yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırıyor

Yetimler Vakfı kurban bağışlarınızı yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırıyor
Yetimler Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Emek, “Vakfımıza 800 TL bedelle bağışlanacak kurbanlar, en uygun şekilde kesilmekte ve yetim, öksüz, kimsesizlerle mahrumlara ulaştırılarak, kurban ibadetinin hakkıyla ifasına gayret edilmektedir.” dedi.

Yetimler Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Menduh Emek, “Vakfımıza bağışlanacak kurbanları yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırıyoruz.” dedi.

Yetimler Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Menduh Emek, “Allah’a yakınlığa vesile olan kurban ibadetinin buna en layık kimseler olan fakir ve mazlumlara ulaştırılması büyük önem arz etmektedir. Vakfımıza 800 TL bedelle bağışlanacak kurbanlar, en uygun şekilde kesilmekte ve yetim, öksüz, kimsesizlerle mahrumlara ulaştırılarak, kurban ibadetinin hakkıyla ifasına gayret edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Emek “Ödenen maddi bedeller, akıtılan kanlar ve dağıtılan etlerle Allah’a kurbiyyetin yani yakınlığın hedeflendiği bir mübarek Kurban bayramına daha yaklaşmaktayız. Hayır ve bereketin bolca hissedildiği bugünlerde, Müslüman halk olarak kurbanlarımızı, yani dünyevi anlamda sahip olduklarımızı Allah’a arz ederek O’na olan itaat, güven ve teslimiyetimizi gösterme gayretindeyiz. Aynen Hz. İbrahim (a.s), Hz. Hacer ve Hz. İsmail (a.s) gibi… Bu mübarek ailenin tüm ümmete bıraktığı Hac mirası, işte böyle bir teslimiyetin meyvesi değil midir? Allah’a teslimiyetin getirdiği bir lütuf, şeref ve kıymet değil midir? Kurban bayramı günleri ve Hac ibadeti işte böyle bir şuurun ve anlayışın amelen icra edilmesi gereken günlerdir. Bu anlayışla Allah’a sunulan kurbanlar, nicelik, nitelik ve niyetine göre çok büyük hayırlara vesile olabilmektedirler.” şeklinde konuştu.

“Yetimler Vakfı adıyla hayırlı hizmete talip olduk”

“Allah’a yakınlığa vesile olan kurban etlerinin buna en layık kimseler olan fakir ve mazlumlara ulaştırılması büyük önem arz etmektedir.” diyen Emek “Yıllardır önce Yetim-Der olarak, sonra da Yetimler Vakfı adıyla bu hayırlı hizmete talip olduk ve halen de bu hizmeti sürdürme gayreti içerisindeyiz. Vakfımıza 800 TL bedelle bağışlanacak kurbanlar, en uygun şekilde kesilmekte ve yetim, öksüz, kimsesiz ve mahrumlara ulaştırılarak, kurban ibadetinin hakkıyla ifasına gayret edilmektedir. Dünya’da ve ülkemizde başta yetimler olmak üzere her geçen gün sayısı artan mağdurları bu mübarek günlerde sevindirmek ve bu vesileyle Allah’a olan yakınlıklarını arttırmak isteyen halkımıza çağrımız; kurban bağışlarını vakfımıza bağışlamalarıdır. İnşallah bu vesileyle yetimlerin yüzünü güldürmüş ve ailelerinin de mağduriyetlerini kısmen de olsa gidermeye ortak olmuş olacaklardır.” şeklinde konuştu.

“Yetimleri Giydiriyoruz’ sloganı ile kampanya başlattık”

Emek sözlerini şöyle noktaladı: “Bayramlarda çocukların sevincine vesile olan bir diğer mesele de bayram kıyafetidir. Geceden elbiselerini başucuna koyup bayram sabahını beklemeyen çocuk yoktur herhalde. Tabi sahip olduğu bir elbise varsa. İşte yetim çocuklarımıza bu sevinci de yaşatmak için “Yetimleri Giydiriyoruz” sloganı ile bir kampanya başlatmış durumdayız. Bu kampanya kapsamında bir yetimi giydirmenin bedeli 100 TL’dir. Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in bir bayram gününde giydirdiği yetim çocuğun hikâyesi çok anlatılır. İşte bu tavır da bizlere örnek olsun ki, böylece sevindirdiğimiz yetim çocuklar bizler için de cennet vesile olsun inşallah. Bu vesileyle şimdiden tüm halkımızın Kurban bayramını tebrik ediyor, yapacakları kurban bağışlarının, Yüce Allah’a yakınlıklarını arttırmasını ve hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55