,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Yetimler Vakfı İdlibli çocukların ve yetim ailelerin yüzünü güldürdü

Yetimler Vakfı İdlibli çocukların ve yetim ailelerin yüzünü güldürdü
Yetimler Vakfı, Rusya ve rejimin saldırılarından kaçıp Türkiye sınırına yakın çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren İdlib halkına 2 TIR dolusu insani yardımla, rejimin saldırılarından kaçan İdlibli yetim aileleri ve çocukları sevindirdi.

​Türkiye sınırına yakın çadır kentlere giden Yetimler Vakfı, burada 2 TIR dolusu insani yardımla, rejimin saldırılarından kaçan İdlibli yetim aileleri ve çocukları sevindirdi.

Yetimler Vakfı, Rusya ve rejimin saldırılarından kaçıp Türkiye sınırına yakın çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren İdlib halkını ziyaret etti.

Vakıf yetkilileri, zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren İdlibli ailelere, hayırseverlerin kendilerine bağışladığı 2 TIR dolusu insani yardımı dağıttı. Ardından yetimhaneye geçen vakıf yetkilileri, buradaki yetim ve öksüz çocukları unutmayarak kendilerine giyim yardımı yaptı, adak etlerini dağıttı.

Yetkililer, oyuncak ve hediyeler dağıtarak çocukların da yüzlerini güldürdü.

Yetimler Vakfı Gönüllü Üyesi Abdurrahim Karadeniz, İLKHA muhabirine, yardımların çok yetersiz olduğunu, milyonlarca İdliblinin çadır kentlerde hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Hayırseverlerin yardımlarını yetim İdlibli ailelere ve çocuklara ulaştırdıklarını vurgulayan Karadeniz, "Merkezi Diyarbakır'da olan Yetimler Vakfı olarak 2 TIR dolusu giyim, battaniye, gıda ve temizlik malzemelerini kamplara gelip buradaki yetim ailelere ulaştırdık. Buradaki kamplarda gerçekten çok büyük mağduriyetler vardır. Bu mağduriyetleri kendi gözlerimizle gördük. Getirdiğimiz insani yardımları onlara vererek bir nebze de olsa yüzlerini güldürdük." dedi.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Karadeniz, "Tabi bu getirdiğimiz yardımlar, onların binde bir ihtiyacını bile karşılamaya yetmedi. Mağduriyet ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Kamplarda su, banyo, lavabo yok. Yaşlılar, engelliler, hastalar var. Sıkıntı çok büyüktür. Bu sıkıntıları gidermek amacıyla bizlere yardımcı olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Hayırseverlere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz Bir sefer yardım yapmakla yetinmeyelim. Bundan sonra da yardımlarına devam etsinler. Bizler burada kamplardaki yetim aileleri ve yetimhanelerdeki kız ve erkek yetim ve öksüzleri giydirdik. Aynı zamanda onlara adak kurbanı etini de kesip dağıttık." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55