,
  • BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Yetimler Vakfı Filistinli 60 yetimin daha yıllık bakımını üstlendi

Yetimler Vakfı Filistinli 60 yetimin daha yıllık bakımını üstlendi
Lübnan ve Suriye'de bulunan Filistinli muhacirler yetimlerin bakımını üstlenen Yetimler Vakfı, bu kez Siyonist işgal rejimi saldırılarına yetim kalan çocukların bakımını üstlendi.

 

Ulusal ve Uluslararası alanda çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, Filistinli ailelerin ve yetimlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Filistin ve Gazze'ye yönelik nakdi yardımlarını sürdüren Vakıf, Siyonist işgal rejiminin saldırılarında şehid olan ailelerin çocuklarının bakımını üstlendi.

Genel merkezi Filistin'de bulunan İhsan Derneği ile iş birliği yaparak yeni projeler üreten Yetimler Vakfı bu kez 60 yetim çocuğun yıllık bakımını üstlenerek 36 bin dolar nakdi yardım gerçekleştirdi.

"Şehid olan mücahitlerin ailelerinden yetimlerin bakımına talip olacağız"

Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, "Filistin merkezli olan İhsan İnsani Yardımlaşma Derneği ile birlikte daha önce Gazze'deki yetimlerin, Lübnan ve Suriye'deki muhacir yetimlerin bakımını üstleniyorduk. Bu süreçte Gazze'deki mağduriyetleri giderme adına 'Gazze'ye Derman Ol' kampanyamız çerçevesinde yetim sayılarımızı arttırdık. İnşallah yeni şehid olan mücahitlerin ailelerinden yetimlerin bakımına talip olacağız. Onların bir yıllık bakımı için İhsan Derneği ile görüşmeler yapıyoruz." dedi.

Gazze'ye yönelik son saldırılar ile birlikte yetim sayısının arttığını ifade eden Karavil, çalışmalarını daha da artırdıklarını belirtti.

Karavil, "Gazze'ye yapılan son saldırılar ile birlikte yetim çocuklarımızın sayıları arttı. Daha öncesinde İhsan Derneği aracılığı ile her bir yetime 150 TL nakdi yardım yapıyorduk. 'Gazze'ye Derman Ol' kampanyamız ile birlikte inşallah yeni yetimlerimize ayda 50 dolar yardımda bulunacağız. Gazze'deki mağduriyeti biliyorsunuz ve dolarında gün geçtikçe yükseldiğini görüyoruz ve daha önce verdiğimiz paralar ihtiyaçları karşılayamaz hale geldi. Bundan sonrası için her bir yetim için 50 dolar ulaştırmayı planlıyoruz. Yine bunun dışında 'Gazze'ye Derman Ol' kampanyamız çerçevesinde insani yardımlarımız devam edecek inşallah.

Daha öncesinde de İhsan Derneği ile bir protokolümüz vardı. Vakfımıza yardım için gönderilen paraları kendilerinin bizlere sunduğu projeler dahilinde kendilerine ulaştırıyoruz. Kendileri ise Filistin'deki dernekler aracılığı ile Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu görüşmemizde Gazze'nin ve yetimlerin son durumunu konuşup değerlendirdik. Hem de bundan sonra yapılacak olan yardımlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk." diye konuştu.

Yetimler Vakfı Filistinli 60 yetimin daha yıllık bakımını üstlendi

 

"Yüzyılın anlaşması ve Kudüs'ün sözde başkent ilan edilmesi gibi bir dönemde yanımızda yer alan Türkiye halkını takdir ediyorum"

Filistin'deki mağduriyetlerin giderilmesin de emeği geçenlere teşekkür eden İhsan Derneği Başkanı Ebu Salih, Türkiye hükümetine, STK'lara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Salih, "Yetimler Vakfı’ndaki kardeşlerimize, başta Gazze'deki şehit ailelerin çocukları olan yetimler olmak üzere kefil oldukları tüm yetimler için yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gazze'de maruz kaldığımız son saldırılar ile birlikte Gazze’deki halkımıza ve ailelerimize karşı sergilemiş oldukları bu onurlu çalışmalar için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Filistin davası konusunda siyasi olarak da Filistin’in yanında yer alan ve Filistin’i gözeten bir siyaset yürüten Türkiye hükümetinin yanı sıra, yardım kuruluşları üzerinden de elinden gelen tüm yardımları yapmaya çalışarak Batı Şeria'daki, Kudüs'teki, Aksa'daki ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerine destek olan tüm Türkiye halkının bu onurlu duruşunu takdir ediyoruz. Ayrıca Filistin’in yaşamış olduğu yüzyılın anlaşması, Kudüs'ün siyonist işgal rejiminin başkenti sayılması gibi büyük planlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde Türkiye halkının bu cesur duruşlarını da takdir ediyoruz." dedi.

"Türkiye'deki aileleri Gazze'deki aileler ile kardeş aile olmaya davet ediyorum"

İşgalcilerin saldırılarında yıkılan evlerin, iş yerlerinin, resmi kurumların, okulların ve sağlık merkezlerinin inşasında yardıma ihtiyaç olduğunu dile getiren Ebu Salih, Türkiye'deki aileleri Filistin'deki aileler ile kardeş olmaya ve yaraları sarmaya davet ettiğini ifade etti.

Salih, "Elhamdülillah bu son intifada ve mücadele Filistin halkını tek parça yapmış onları birleştirmiştir. Ve yine ümmeti, Filistinlileri destekleme ve işgal edilmiş tüm toprakları işgalden kurtarma fikrinde birleştirmiştir. Siyonist işgal çetesinin Gazze'ye karşı yürüttüğü son yıkıcı savaştan sonra Türkiye halkına, oradaki halkımıza destek vermeleri konusunda bir çağrıda bulunuyorum. Bu saldırılarda binlerce ev yerle bir edildi, birçok resmi kurum, okul ve sağlık merkezi yıkıldı. Değerli Türkiye halkından, bu evlerin tekrardan imarı ve oradaki halkın tekrardan evlerine dönmelerine yardımcı olmaları ve bu hayırda pay sahibi olmaları adına bir yardım isteğinde bulunuyorum. Yine sağlık ekipmanı ve ilaç tedarikine yardım etmeye, ailelerin ve şehit çocuklarının ihtiyaçlarına kefil olmaya, Türkiye'deki aileleri Gazze'deki aileler ile kardeş aile olmaya davet ediyorum. Bu çağrımız bütün Türkiye halkınadır. Sizlerden yardım bekliyoruz. Son olarak Türkiye halkına yaptığı ve yapacağı tüm yardımlar için teşekkür ediyorum. Rabbimden yaptıkları hayırların karşılığını kat be kat görmelerini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Filistin'deki yetim çocuklar için düzenlenen görüşme projelerin incelenmesi ile son buldu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55