,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği yetim aileleri ve çocukları sevindirdi

Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği yetim aileleri ve çocukları sevindirdi
Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği, yetim aliler ile Kurban Bayramı öncesi düzenlenen programda buluştu.

Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği yetim ailelere yönelik geniş katılımlı bir piknik programı düzenledi. Programda, Yetimler Vakfı Bingöl temsilcisi Salih Çelik ailelere hitaben bir konuşma yaptı. Programda çeşitli ikramlar verilip yetim çocuklar sevindirildi. Hayırseverlerin Yetimler vakfı aracılığı ile yetim çocuklara göndermiş olduğu bayram harçlıkları zarfların içinde yetim çocuklara teslim edildi. Programa katılan HÜDA PAR Bingöl kadın kolları da yetim ailelerin yanında yer alıp yetim çocuklara bayram harçlığı zarflarını verdi.

“Bize düşen Allah’ın rızasına uygun bir şekilde hayat sürmektir”

Programda yetim ailelere yönelik bir konuşma yapan Yetimler Vakfı Bingöl temsilcisi Salih Çelik, “Bu dünyaya başıboş bir şekilde gönderilmedik. Hepimizin bir yaratılış gayesi ve amacı var. Bizleri yaratan Allah, dünyaya geleceğimiz zaman, bizler ne yapacağız, nasıl bir hayat süreceğiz, bunların hepsini kendi indinde kayıt altına almıştır. Bütün kâinatı halk eden ve idare eden Allah’tır. Bize düşen Allah’ın bizim için takdir ettiğine razı olmak ve O’nun rızasına uygun bir şekilde hayat sürmektir. “ dedi.

“Yetimlerin Allah katındaki yeri ve değeri çok büyüktür”

Çelik, "Allah-u Teâla bizleri dünyaya gönderirken kimilerini anasız, kimilerini babasız göndermiş, kimilerini de anne ve babayla beraber göndermiştir. Bizler bunu biliyoruz ki Allahu Teâlâ’nın yaratışında müthiş hikmetler vardır. Bakın Allahu Teâla dünyanın en efendisi ve en şereflisi olan, en ekmeli, en mükemmeli olan Hazreti Muhammed aleyhisselamı yetim bir şekilde dünyaya göndermiştir. Kuran-ı Kerim'e baktığımız zaman Allah’ın yetimlelere büyük bir önem verdiğini görüyoruz. Yetimlerin Allah katındaki yeri ve değeri çoktur. Bizim de yapmamız gereken, eğer Müslümansak, Allah bizlere yetimlere bakmayı emrediyorsa, onları korumayı, muhafaza etmeyi, onların işlerine koşmayı, madden ve manen onları yanında olmamızı istiyorsa bizlere de düşen yetim kardeşlerimizin hizmetkârı olmaktır.” dedi.

“Yetime bakılan ev en hayırlı evdir”

Yetimlere bakmanın önemini Efendimiz aleyhisselamın yetimlerle alakalı müjde ve inzar hadisi ile vurgulayan Çelik; “Peygamber Efendimiz aleyhisselamın hayatında da yetimlere büyük bir önem ve kıymet vardır. Buyuruyor ki; “Müslüman evlerinin içinde en hayırlı ev, içinde yetime bakılan evdir. Müslümanların evlerinin içinde en kötü, en şerli ev, içinde yetimin hor ve hakir görüldüğü, kendisine ikram edilmeyen, kötülük yapılan evdir.” diyor. Ve Efendimiz ashabına dönüp iki parmağını birbirine yakın tutup diyor ki; “Ben ve yetime bakıp kollayan muhafaza eden kimse cennette bu iki parmağın yan yana durduğu gibi cennette böyle yan yana olacağız” diyor. Demek ki yetimi korumak, sahip çıkmak, destek vermek, onun terbiye, ahlak ve adabıyla ilgilenmek cennetin anahtarıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Toplumdaki sorunların çözümünü istiyorsak yetimleri gözetmeli ve onlarla ilgilenmeliyiz”

Toplumsal sorunların kaynağının yetimlere ve muhtaçlara duyarsızlık, merhametsizlik ve umursamazlık olduğunun altını çizen Çelik; “Hakikaten bugün toplumda birçok konuda şikâyetçiyiz. Diyoruz ki artık akrabalık ve dostluk kalmadı, komşuluk kalmadı, şefkat ve merhamet kalmadı. Herkes kendini düşünüp kendi hayatına bakıyor, kimse kimsenin umurunda değil. Bütün bunların çözümü gidip yetim kardeşlerimizi bulacağız, onların başını okşayacağız, onlarla zaman geçireceğiz. Kendi evlatlarımıza gösterdiğimiz ilgiyi yetimlere de göstereceğiz ki bazı şeyler düzelsin.” şeklinde konuştu.

“Allah-u Tela'nın yetimlere verdiği değer ve önem Peygamberimizin de yetim oluşundandır”

Çelik etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Bugün yetim ailelere yönelik bir piknik etkinliği düzenledik. Allah razı olsun, bütün ailelere de davetimiz icabet ettiler, buraya teşrif edip bizleri şereflendirdiler. Bundan dolayı bizler de kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah dünyada ve ahirette onların şereflerini ziyadeleştirsin. Onlara yönelik güzel bir etkinliğimiz oldu. Hayırsever kardeşlerimizin yetimlere göndermiş oldukları bayram harçlıklarını yetim kardeşlerimize teslim ettik. Bundan dolayı hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Allahu Teâlâ mallarına, evlerine bereket katsın inşaallah. Nasıl ki onlar bugün yetim çocukların yüzlerindeki tebessüme vesile oldularsa, Allah da kendilerinin ve evlatlarının yüzlerini güldürsün, onlara dünya ve ahiret saadetini nasip etsin. Bizler Yetimler Vakfı olarak bunu devamlı dile getiriyoruz, sadece maddeten değil, manen de bu kardeşlerimizin yanında olmak lazım. Her daim onları koruyup gözetmek lazım: Çünkü bizler biliyoruz ki yetimlerin hamisi olan Allahu Teala ve yine dünyanın efendisi olan, eşref-ül mahlukat olan, bütün peygamberlerin seyyidi ve önderi olan Resulullah aleyhisselam, kendisi de bir yetimdi. O’nun yetimliğinden de bizler Allahu Telanın yetimlere vermiş olduğu değeri ve önemi görüyoruz. Ondan dolayı bu yetim kardeşlerimiz de bizler için çok kıymetli, çok değerli. Bizler buradaki gönüldaşlarımızla beraber madden ve manen her daim onarın yanında olacağız. Gayret edeceğiz. Bu konuda yardımseverlerin de yapacakları yardımlara ihtiyacımız var. Çünkü bu hayırlı işler onların infak ve yardımlarıyla oluyor. Bundan dolayı asla ve asla yardımlarını esirgemesinler. Çünkü onlar verdikçe Allahu Teâlâ onlara verecek onlara ziyadeleştirecektir. Allah bu programı hayırlara vesile kılsın.” ifadelerine yer verdi.

Programda yetim aileler ve yetim çocuklar da mutluluklarını dile getirip hayır sahiplerine ve Yetimler Vakfına teşekkür ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55