,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

​Yetimler Vakfı 2018 yılında büyük yardımlara imza attı

​Yetimler Vakfı 2018 yılında büyük yardımlara imza attı
Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) 2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

​Yetimler Vakfı, 2018 yılında nakdi ve ayni yardımlar olmak üzere yurt içinde 842 bin 205, yurt dışında ise 331 bin 200 lira olmak üzere toplam bir milyon 173 bin 405 TL değerinde yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerine umut olan Yetimler Vakfı, 2018 yılında ayni ve nakdi yardımlar olmak üzere toplam bir milyon 173 bin 405 TL'lik kaynak sağladı.

Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

Faaliyet raporuna ilişkin açıklama yapan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, vakıf olarak kuruldukları 2017 yılından bu yana imkânları dâhilinde yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm mazlumlara, kimsesiz,  savaş ve afet mağdurlarına ulaşma gayreti içinde olduklarını, ihtiyaç sahiplerine gerekli insani yardımı ulaştırmak için faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yetimler Vakfı'nın, tüm bu faaliyetlerini gönüllülük esasıyla yürüttüğüne dikkat çeken Taştekin, "Dünyanın farklı coğrafyalarında yürütülen faaliyetler bu gönüllülük sayesinde gerçekleşmektedir. Tüm gönüllü ve hayırseverler, vakfımızın herhangi çalışma alanlarından birinde yer alıp katkı sunabilmektedirler. Türkiye'den Yemen'e, Filistin'den, Arakan'a, Uganda'dan Endonezya'ya yapılan tüm çalışmalar, gönüllü kardeşlerimizin emek ve desteği ile icra edilmektedir." dedi.

Türkiye'deki faaliyetlerinin 2018 itibarıyla genel merkez ile birlikte Türkiye'deki diğer şehirlerdeki gönüllülerin teşkilatlanmasıyla gerçekleştirdiklerini belirten Taştekin, "Bu anlayışla genel merkezdeki personelimiz ve Türkiye geneli yüzlerce gönüllümüz ile her türlü yardımı ulaştırma konusunda hazır durumdadır." ifadelerini kullandı.

2018 yılında yurt içindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Taştekin, "2018 sonu itibarıyla yurt içinde 5 bin 160 yetim çocuk aylığı, 929 yetim bursu ve 317 yetim annesi aylığı düzenli olarak hesaplarına yatırıldı. İhtiyaç sahiplerine, 268 gıda kolisi, 4 ton 876 kg kırmızı et, 845 kişiye çeşitli giyim elbisesi, 318 adet Bot ve 5 kişiye evlilik için çeyiz yardımı ulaştırıldı. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki kurban eti dağıtım çalışmalarımızdan binlerce ihtiyaç sahibi yetim ailelerimiz faydalandı. Okuyan 731 öğrenciye kırtasiye desteği sağlanırken, ihtiyaç sahibi çocuklara 554 adet çanta, 5 bin 916 adet defter ve kırtasiye malzemesi ulaştırıldı. Onlarca öğrenciye servis ve dershane imkanı da sağlandı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

Yurt dışı yardım çalışmalarını da paylaşan Taştekin, şunları söyledi: "Filistin'de bin 200 yetim aylığı olarak 110 bin 800, Arakan' dan kaçıp Bangladeş sığınma kamplarında kalan ihtiyaç sahiplerine 77 bin, Uganda'daki muhtaçlara 58 bin 400, Endonezya'daki deprem bölgesi mağdurlarına 10 bin, Yemen'deki savaş mağduru mazlumlara da 75 bin lira nakdi yardımlar ulaştırıldı. Bu yardımlarla Bangladeş sığınma kamplarında bir medrese ve onlarca su kuyusu açıldı. Ramazan ayı boyunca her gün bin 500 kişiye iftar yemeği verildi, kurbanlar kesildi, çeşitli giyim elbiseleri ve gıda kolileri dağıtıldı. Afrika'nın mazlum ülkelerinden Uganda'da 2 cami inşa edildi. Onlarca su kuyuları açıldı, 550 çocuk sünnet edildi ve giyim elbiseleri, gıda kolileri ile kurban etleri dağıtıldı. Savaş'ın mağdur ettiği ülkelerden biri olan Yemen'de de nakdi yardımlar, kurban eti ve gıda malzemeleri dağıtıldı."

Toplam bir milyon 173 bin 405 TL değerinde yardım

Taştekin, "2018 yılında nakdi yardım,  gıda paketi, yetim bursu, kırmızı et, kırtasiye, yetim giydirme ve benzeri yardımları kapsayan yurt içinde 842 bin 205, yurt dışında ise 331 bin 200 lira olmak üzere toplam bir milyon 173 bin 405 TL değerinde yardım, ihtiyaç sahibi yetimlere ulaştırıldı." bilgisini paylaştı.

Taştekin, Asya ve Afrika kıtalarında, birçok ülke ve bölgede din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın yürüttükleri çalışmalara destek veren tüm hayırsever gönül dostlarına şükranlarını sunduğunu belirtti.

"Yemen'de kardeşlerimiz için acil yardımlarımız devam etmektedir"

Yemen'deki insanlık dramına da değinen Taştekin, "Ayrıca şu anda insanlık dramının yaşandığı Yemen'de kardeşlerimiz için acil yardımlarımız devam etmektedir. Tüm duyarlı hayırseverlerimizden bu yardım çalışmalarına destek sunmalarını bekliyoruz. Çünkü Yemen halkının imtihanı ağırlaştıkça bizim de imtihanımız ağırlaşıyor. Rabbim bu imtihanı hakkıyla verebilenlerden eylesin inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55