,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Yetim konserine yoğun ilgi

Yetim konserine yoğun ilgi
Yetim-Der'in geliri yetimlere bağışlanacak olan bir konserine katılan binlerce kişi salonun hınca hınç doldurdu.

foto-galeri.jpg

Diyarbakır'da, Yetim-Der tarafından düzenlenen ve geliri yetim çocuklara bağışlanacak olan konserde vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim-Der), geliri yetimlere bağışlanacak olan bir konser düzenledi. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliği katılan binlerce kişi salonun hınca hınç doldurdu.

Konsere HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz ile Vedat Turgut, İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, AK Parti eski Siirt Milletvekili Osman Ören, İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şenlik ile Mehmet Beşir Şimşek, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, Peygamber Sevdalıları Platform Başkanı Adnan Akgönül, yetim çocuklar ve binlerce vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Rehber TV programcılarından M. Emin Gülsever'in yaptığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konser etkinliğinden önce açılış konuşmasını yapan Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, dünyanın adeta bir "yetimler deryasına" dönüştüğünü belirterek, dünya geneline 400 milyon yetim olduğunu ifade etti.

Tekdal, "Gönül isterdi ki bizler bu tür etkinlikleri ve konserleri İslam ümmetinin zaferleri ve vahdeti ve yine küfrün zilletle hezimeti için gerçekleştirseydik. Ama maalesef İslam ümmetinin içerisinde bulunmuş olduğu yangın ve Müslümanların yaşamış olduğu acılar bir hakikat olarak karşımızda duruyor. Dünya, bir yetimler deryasına dönmüş durumdadır ve bu rakam 400 milyon civarındadır. Bu rakamın Türkiye'deki karşılığı 600 bin civarındadır. Yetim sayısı maalesef her geçen gün tüm İslam coğrafyalarında artış göstermektedir. Bir hazin tablo var karşımızda.  Bu yetimlerin, ümmete bir emanet olduğu gerçeği de var. Bu yetimlere sahip çıkmak ümmetin bir görevi ve misyonudur. Bu misyon Rabbimiz tarafından ümmete yüklenmiş bir sorumluluktur." dedi.

Tekdal, "Rabbimiz, bizlere yetimleri gözetmeyi ve onları asla üzmememizi emretmektedir. Peygamber Efendimiz yetimdi ve Rabbimiz onun hamisi oldu. Bu bir imtihan. Allah Resulü, 'yetim ağladığı zaman arş titremektedir' buyurmaktadır. Rabbimiz, O gözyaşlarına karşılık "Kim ki bir yetimi sevindirirse ben de kıyamet günü onu sevindireceğim.' diye emir buyurur. Nasıl ki âlemlere rahmetin adresi Mekke'nin yetimi Peygamber Efendimiz ise bugün de kurtuluşun ve rahmetin vesilesi yetimlerdir. Yetimler dünya yatırımının en önemli vesileleridirler." ifadelerini kullandı.

İleriki dönemlerde dernek bünyesinde çıkıp vakıf olarak çalışmalarına devam edecekleri müjdesini veren Tekdal, şunları söyledi:

“Bizler 2016 yılının başında 6'ncı kuruluş yıldönümümüzde şunu ifade etmiştik; vakıf olup daha geniş imkânlarla daha fazla yetimlere ulaşmayı hedefliyoruz. Bunu, geçen senenin başında başlatmıştık ve hamdolsun vakıf sürecimiz, şuanda mahkemenin olumlu bir kararıyla olumlu bir şekilde devam etmekte inşallah hayırla neticelenir. Vakıf olarak tescil edilirsek bundan sonraki süreçte daha fazla yetime ulaşmaya hedefliyoruz. Ancak burada siz değerli hayırseverlere büyük görevler düşmekte ve ancak sizlerle biz bunu gerçekleştirebiliriz. Umarız ki yardım destek ve sponsorluklarınızla hep birlikte bu hayır kervanında, cennet yolunda birlikte yürütürüz."

Tekdal'ın konuşmasının ardından ses sanatçıları Mehmet Ali Oğuz, Ender Tekin, Bilal, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Grup Tillo, Mustafa Altuntop ve Yunus Emiroğlu birbirinden güzel ilahi, ezgi ve şiirleri seslendirdi. Seslendirilen parçalarda kimi zaman duygusal anların yaşandığı görülürken kimi zaman da katılımcıların tekbir getirip nakaratlara eşlik ettiği görüldü.

Konserde ayrıca bir kermes de düzenlenirken etkinliklerden elden edilen gelirler yetimlerini yararına kullanılacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55