,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Yeter! Bu Zulmü Bitirin!

Yeter! Bu Zulmü Bitirin!
Batman’da basınla bir araya gelen 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnsiyatifi, 28 Şubat ve FETÖ kumpası sonucu cezaevine atılan yakınlarına karşı işlenen zulmün sonlanmasını ve adil bir yargılama yapılmasını talep ettiler.

foto-galeri.jpg

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnsiyatifi Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnsiyatifi temsilcileri, Özgür Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal ile mağdur aileler katıldı.

Basın açıklamasını 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnsiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam okudu.

Açıklama sonunda soru- cevap bölümüne geçildi. Söz alan mağdur yakını Mehmet Şat, 23 yıl önce FETÖ kumpası sonucu kardeşinin Umut Davasından cezaevine atıldığını ve halen bu zulmün devam ettiğini ve artık bu zulmün sona ermesini beklediklerini söyledi.

Soru üzerine İslami hizmetlerinden ve görüşlerinden dolayı Batmanlı 50, genel olarak bin kişinin cezaevinde olduğu belirtildi.

Son olarak, Cuma Günü saat: 13.00'da Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde ailelerle birlikte basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnsiyatifi basın açıklamasının tam metni:

Bildiğiniz üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ denen Fesad Şebekesinin canice giriştiği bir darbe teşebbüsüne şahit olduk. Allah’ın yardımı ve halkın da büyük gayreti ile ülkeyi belki de iç savaşa sürükleyecek büyük bir kalkışma, yüzlerce insanın canına mal olsa da nihayetinde önlendi. FETÖ’nün oluşturduğu paralel imparatorluk biraz dağıtılınca, bugüne kadar yaptığı zulümler bir bir dillendirilmeye başlandı. Şantaj, hile, kumpas ve delil uydurma yoluyla nice insanın hakkını gasp ettikleri, nice insanın ekonomik ve sosyal hayatını mahvettikleri, yüzlerce insanın özgürlüklerini ve itibarlarını ellerinden aldıklarını birer birer görüyor ve öğreniyoruz.

Ancak, bir dönem bu fesat şebekesinin Ergenekon ve Balyoz adı altında mahkum ettiği seküler ve Kemalist insanların hak ve hukuku ile ilgilenen, tekrar yargılamalarla hepsinin cezalarını kaldıran, mağduriyetlerine karşılık tazminatlar ödeyen, rütbe ve itibarlarını geri iade eden iktidar, sanki İslami şahsiyet ve camialar bu fesat şebekesi FETÖ tarafından hiçbir mağduriyet yaşamamış gibi bir tavır sergilemektedir. Bu durum haliyle içimizi acıtıyor.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası ülkede birçok şey daha şeffaf bir şekilde görünür oldu. Bu alçakça girişim, FETÖ’nün aslında kumpaslarla bir ülkeyi nasıl yönettiğini de gözler önüne sermiş oldu.

FETÖ üyesi oldukları ortaya çıkan on binlerce polis, adaleti sağlamakla görevli binlerce hakim ve savcı bu girişimden sonra ya tutuklandı, ya meslekten ihraç edildi, ya da haklarında soruşturma açıldı.

Durum böyle apaçık ortada iken, bu fesad şebekesi tarafından komplo ve kumpaslarla uzun yıllardır mağdur edilen 28 ŞUBAT VE FETÖ MAĞDURU mütedeyyin tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor.

Bunların hemen hepsi de keyfi soruşturmalar, uzun gözaltı süreçleri, ağır ve insanlık dışı işkenceler, uydurulmuş deliller, kasıtlı ve brifingli yargılamalar sonucu cezaevlerine konulmuşlardır. Bunlardan kimileri 25 yılı aşkındır cezaevindedir. En azı 15 yılını doldurmuştur. Ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumdadır.

Hem 28 Şubat hem de FETÖ yargı kararlarının iptal edilmesini, yıllardır keyfi ve hukuksuz kararlar ile cezaevlerinde tutulan ve tek suçları İslami hayat nizamını benimsemek olan tutsakların yeniden adil bir şekilde yargılanmalarını talep ediyoruz.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55