,
  • BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Yeryüzü Doktorları "Anne Çocuk Sağlığı" kampanyasına destek bekliyor

Yeryüzü Doktorları "Anne Çocuk Sağlığı" kampanyasına destek bekliyor
Sağlık hizmetlerine erişilemeyen bölgelerde önlenebilir sebeplerden ötürü hayatını kaybeden anneler ve çocuklar için "Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar" adıyla bir kampanya başlatan Yeryüzü Doktorları, kampanyaya destek bekliyor.

Dünya genelinde her gün 800’den fazla kadın hamilelikte, doğum sırasında veya sonrasında hayatını kaybediyor.

2019 yılında günde 14 bin (5 yaş altı) çocuk hayatını kaybetti. Gerekli önlemler ve iyileştirmeler yapılmazsa 2030 yılına kadar 48 milyon çocuğun ölebileceği tahmin ediliyor.

Yaşanan ölümlerin başlıca sebeplerinin annelerde doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında yaşanan komplikasyonlar, enfeksiyon, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, sağlıksız kürtaj olduğu belirtilirken, çocuklarda ise erken doğum, doğum sırasında ve sonrasındaki komplikasyonlar, enfeksiyon, akciğer iltihabı ve yetersiz beslenme olduğu ifade ediliyor.

Covid-19 pandemisi sağlık hizmetlerine erişimi ihtiyaç sahibi bölgelerde daha da kısıtlandığını hatırlatan Yeryüzü Doktorları, anne ve çocuk sağlığında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla ‘’Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar’’ adlı bir kampanya başlattı.

Daha çok anne ve çocuğa ulaşabilmek için destek çağrısında bulunan Yeryüzü Doktorları, kampanya kapsamında; sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu bölgelerde anne ve çocuk sağlığı için klinikler açarak var olan klinikleri iyileştiriyor.

Kliniklerde, hamile ve emziren annelerin rutin kontrollerinin yapılması, bebeklerin aşılanması, pediatrik muayenelerin yapılması gibi hizmetler gerçekleştirilirken, ailelere bebek bakımı ve üreme sağlığı ile ilgili eğitimlerin verilmesi ile anne ve çocuk sağlık sorunlarının azalması sağlanıyor.

"Bir annenin yüzünü güldürebilmek, bir çocuğun tebessümüne vesile olabilmek için halkımızın desteklerini bekliyoruz"

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney ’’Bu zamana kadar Türkiye’den ve dünyadan birçok sivil toplum kuruluşu muhtelif ülkelere yardımlarını ulaştırdı. Bu günlerde ise dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını sebebiyle ihtiyaç sahibi bölgelerde sağlık hizmetlerine erişim önceki dönemlere göre daha da kısıtlandı. Bu durumdan en çok etkilenen grup da hamile/emziren anneler ve 5 yaş altı çocuklar oluyor. 'Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar' kampanyamız ile işte o annelere ve çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Bir annenin daha yüzünü güldürebilmek, bir çocuğun daha tebessümüne vesile olabilmek için halkımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55