,
  • BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı

Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı
Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi kapsamında ‘Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı’ düzenleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinde genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir.

Bu kapsamda, paydaşlar arasında farkındalık oluşturmak ve yerel toplulukların iş birliğini geliştirmek, gençleri iş gücü piyasasına girişlerinde destekleyebilecek kaliteli bir ekosistem oluşturmak ve genç istihdamını teşvik etmek amacıyla 16 Haziran 2021 tarihinde Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı düzenlenecektir.

Gençlere yönelik yeni teknik eğitim trendleri, girişimciler için fırsatlar, yerel istihdam planı modellerindeki iyi uygulamalar, paydaşlar arasındaki iş birliği ve bölgesel kalkınma planı temelinde politika önerileri gibi konuların farklı açılardan ele alınacağı ve birçok değerli konuşmacıyı bir araya getiren konferansın moderatörlüğünü oyuncu Mert Fırat gerçekleştirecektir.

Teknoloji İletişimcisi ve Öğretim Görevlisi Dr. Sertaç Doğanay ‘Geleceğe Hazırlık için Yaşam Boyu Öğrenme’ konulu söyleşi ile güncel gelişmeleri Mert Fırat ile birlikte konuşacak. Mardin’de başlayan yolculuğunu ve başarılı girişimcilik deneyimini paylaşacak Mardinli Şef ve Girişimci Ebru Baybara Demir ise gençlere ilham olacaktır.

Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi düzenlenecek Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı, Dicle Kalkınma Ajansı Youtube hesabı üzerinden canlı yayınlanacak ve herkesin katılımına açık olup katılımcılar etkinliğe https://gencistihdam.org/genc-istihdam-kayit-page internet adresi üzerinden kayıt yapabilecektir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55