,
  • BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Yerel gazeteler zor durumda!

Yerel gazeteler zor durumda!
10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Mardin'deki yerel gazete temsilcileri, reklam ve ilan gelirlerinin düşmesiyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Mardin'de reklam ve ilan gelirlerinin düşmesiyle ciddi sıkıntılar yaşayan yerel gazeteler, Basın İlan Kurumundan sorunlarına çözüm bekliyor.

Basın mensuplarının çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını belirten gazeteciler, bu durumun vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğine dikkat çekti.

Günümüzde gazete okuma kültürünün azaldığına değinen gazeteciler, birçok kişinin artık haberleri internetten okuduğunu, Basın İlan Kurumundan bu konuda yenilik beklediklerini ifade etti.

Son 3 yılda Mardin'de 15 gazetenin kapandığı bilgisini veren Mardin Life Gazetesi editörlerinden Velid Aok, ilan ve reklamların azalmasıyla yerel medyanın can çekişir duruma geldiğini söyledi.

Gazetelerin günümüzde daha çok internet ortamında okunduğunu belirten Aok, "Artık yerel gazeteyi alan yok. Düşünün, bugün kimin cebinde akıllı telefon ve hangi telefonda internet yok? Eskiden herkesin elinde gazete varken bugün herkesin elinde tablet ve telefon var." dedi. 

"Yerel gazetelerin dayanacak gücü kalmadı"

Bölgede yaşanan olaylardan ciddi anlamda etkilendiklerini belirten Mardin Arena Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Güngörmüş ise artık kan, gözyaşı ve ölüm haberleri yapmak istemediklerini belirtti.

Güngörmüş, "Mardin reklam potansiyeli düşük olan bir şehir, ilanlar baya azaldı. Bu sebeplerden ötürü yerel basın ciddi sıkıntılar yaşıyor. Okuyucu kitlesi haberleri internetten takip ettiği için gazete okuma kültürü de bitti. Gazeteyi alıp okuyan kitle çok azaldı. Bizler Basın İlan Kurumundan dijital ortama geçmeyi bekliyoruz. Yerel gazeteler olarak dayanacak gücümüz kalmadı." ifadelerini kullandı.

"Yaşama dair hiçbir haber yok"

Bölgede sağlık yaşam kategorisindeki haberlerin sayısında gözle görülür azalma olduğunu dile getiren Güngörmüş, şunları söyledi: "Son yıllarda o kadar ölüm, kan ve gözyaşı haberleri yaptık ki psikolojimiz bozuldu. Yaşama dair hiçbir haber yok. Bu da ister istemez karamsar olmamıza sebep oluyor. Bu olayların bir an önce bitmesini bekliyoruz. Mardin'de kurumlar arasında da ciddi bir iletişim kopukluğu var. Valilik ve belediye başta olmak üzere kurumların çalışmalarını ancak twitter üzerinden takip edebiliyoruz. Bu açıdan haber sıkıntısı da yaşıyoruz. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekir."

Güngörmüş, son olarak Mardin halkının yerel gazetelere sahip çıkması çağrısında bulundu. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55