,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

​Yerel esnafa destek çağrısı

​Yerel esnafa destek çağrısı
Son yıllarda Batman’da çığ gibi artan ulusal marketler zincirinin ilin ekonomisine, kalkınmasına, istihdama katkı sağlamadığını vurgulayan iş adamları, vatandaşlardan yerel esnafa yönelmelerini istedi.

İş adamlarından Batman’ın ekonomisine büyük katkı sağlayan, binlerce aileye ekmek kapısı olan yerel esnafa destek çağrısı geldi.

Yerel esnafın, yerel market ve mağazaların Batman için bacasız fabrika konumunda olduğunu, binlerce vatandaşa iş imkânı sağladığını belirten Batmanlı market ve mağaza sahipleri yerel esnafa destek çağrısında bulundu.

Son yıllarda Batman’da çığ gibi artan ulusal marketler zincirinin ilin ekonomisine, kalkınmasına, istihdama katkı sağlamadığını vurgulayan iş adamları, vatandaşlardan yerel esnafa yönelmelerini istedi.

“Ulusal marketlerin Batman’a katkısı az”

Batman’da özel bir marketin yöneticisi olan Ferit Sertkaya, tüketicilerin yerel esnaftan, yerel marketlerden alışveriş yapmalarını rica ederek, “Ulusal marketlere oranla bizim, yani yerel marketlerin Batman’a çok daha faydamız var. Gerek istihdam anlamında, gerek fiyat konusunda olsun yerel marketlerin vatandaşa katkısı daha çok. Ulusal marketlerin kazancı, cirosu hep dışarı gidiyor. Yerel marketlerde yapılan alışveriş sonucunda kazanılan para ise Batman’da kalıyor. Batmanımıza katkı sağlıyor.” dedi.

“Yerel marketler Batman’ımız için bacasız fabrika konumundadırlar”

Kentte iki noktada sundukları hizmetle yetmişe yakın ailenin ekmek yediğini vurgulayan Sertkaya, “İlimizdeki diğer yerel marketler de öyle. Yerel marketler Batman’ımız için bacasız fabrika konumundadırlar. Tüketicilerimizden ricamız yerel marketleri tercih etmeleridir. Fiyat mukayesesi yaptıklarında fiyatlarımızın daha düşük olduğunu görecekleler. Marka konusunda da yerel marketler öndedir. Yerel marketler tanınan markaları satarken ulusal marketler ise genelde fason markalar satmaktadırlar. Yani biz yerel esnaf markalı ürünleri fason ürünlerden daha ucuza halkımızın hizmetine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yerel esnafı bir çatı altında toplayacak dernek kurma düşüncemiz var”

Amaçlarının Batman’a, Batman halkına yarar sağlamak olduğunu belirten Sertkaya, şunları söyledi: “İstihdamı artırmak, Batman’ın ekonomisine katkıda bulunmak temel hedeflerimiz arasındadır. Biz yerel esnaf olarak bir çatı altında toplanıp bir dernek kurmayı düşünüyoruz. Böyle bir hedefimiz var. İnşallah yakın zamanda bu hedefimize ulaşırız.”

“Ulusal marketler Batman’ı virüs gibi sarmış”

Ulusal marketler zincirinin Batman’ı virüs gibi sarıp kaynaklarını kuruttuğunu belirten yine bir marketin yönetim kurulu başkan yardımcısı olan ekonomist Edip Taşkıran da yerel marketlere destek çağrısında bulundu.

Taşkıran yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki bugün Batman’da virüs gibi yayılan ulusal mağazalar Batman’ın öz kaynaklarını ve sermayesini kurutmaktadırlar. Bunlara yönelik verdiğimiz çetin mücadelede değerli halkımızdan istirhamımız yerel esnafımıza sahip çıkmasıdır. Böylelikle Batman’daki işsizlik sorununun çözüme kavuşması ve yerel sermayenin Batman piyasanın da kalması mümkün olmuş olacak.” diye konuştu.

“Batman yatırım yapmaya layık güzel bir şehir”

Batman’da 300 aileye ekmek kapısı olduklarını söyleyen Taşkıran, “Şu an kendi bünyemizde 300’e yakın çalışanımız bulunmakta. Hedefimiz ise bin 500 çalışan sayısına ulaşmaktır. Batman yatırım yapmaya layık güzel bir şehir, insanlarımız sıcak, hoşgörülü, cana yakın. İş adamlarımız gönül rahatlığı ile Batman’a yatırım yapabilirler.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55