,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Ağrı'da konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Ağrı'da konuştu
Partisinin Ağrı İl Kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletin iki blok arasına sıkıştırılmak istendiğini söyledi.

 

Yeniden Refah Partisi'nin Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen 2. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Genel Başkan Fatih Erbakan katıldı.

Partililere hitap eden Erbakan, İstanbul Sözleşmesi üzerinden muhalefete yüklenerek, ittifaklar konusunda Türkiye’nin bilinçli bir şekilde iki blok arasında sıkıştırılmak istendiğini söyledi.

Gündeminde hükümetin ekonomik politikası olan Erbakan, milletvekillerinin açlık sınırında olduğunu öne sürdü.

Fatih Erbakan, "Bugün 5 kişilik bir ailenin Türkiye'de yoksulluk sınırı, 30 bin lira olmuş. Sizin haberiniz var mı? 5 kişilik bir ailenin bu ekonomik şartlar da yoksul sayılmaması için ayda 30 bin lira aylık gelirinin olması gerekiyor. Bu ülkede açlık sınırı 7 bin 400 lira olmuş. 4 kişilik bir ailenin aylık geliri bun altında ise bu aile aç oluyor. Asgari ücret ise 5 bin 500 lira. Yoksulluk sınırı ise 4 kişilik bir aile için 22 bin lira olmuş. Artık milletvekillerimizde yoksul aile sınıfına girdi. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi gece gündüz reklam yapıyorlar. Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesini yaptık diye. Tamam, yapıyorsunuz ve bir hizmettir. Ama birde buradan baktığınızda faize verilen paraya baktığınızda 540 bin tane konut alına bilinir." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Ağrı'da konuştu

Memleketin ve milletin iki blok arasına sıkıştırılmak istendiğine dikkat çeken Erbakan, "Bir taraftan iktidar ve diğer taraftan milletin derdine derman olmak yerine içinde İstanbul Sözleşmesi’nin hayranlarını barındıran, LGBT savunucularını barındıran, din dersini zorunlu olmaktan çıkarmayı düşünenleri barındıran 'altılı masa' denen tuhaf bir yapı. Bu memleket, bu millet bu iki blok arasına sıkıştırılmak isteniyor.  Çok büyük bir oyun oynanıyor. Bu 'altılı masanın' ilk 3 gündem maddesi şimdiden ortaya çıktı. Gündem maddeleri meclis çoğunluğunu elde ederse İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğim diyorlar. Ya İstanbul Sözleşmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında, cinsiyetsiz toplum oluşturma sözleşmesidir. Dolayısıyla böyle bir sözleşmeyi meclis çoğunluğunu elde edersem getirmek ilk işim olacak diyen bir 'altılı masadan', bu ülkeye, bu millete bir hayır gelir mi? Allah aşkına. Elbette ki gelmez. Bu iktidardan bu saatten sonra bir hayır gelmesi artık mümkün mü? Ondan da mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Aydın Kuruş, tekrar başkan seçildi.

Program sonunda partisine yenide katılanlara rozetlerini takan Erbakan, daha sonra esnafı ziyaret etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55