,
  • BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Yeni Siirt Baro Başkanı Alptekin basın mensuplarıyla bir araya geldi

Yeni Siirt Baro Başkanı Alptekin basın mensuplarıyla bir araya geldi
Siirt Barosu Başkanlığına seçilen Muhammed Alptekin, hiç bir ayrım gözetmeksizin her kesimden mağdurun, mazlumun sığınağı olan bir baro olacaklarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde Siirt Baro Başkanlığına seçilen Muhammed Alptekin ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. Baro Başkanı Alptekin, basın mensuplarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek, amaçları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Basın mensupları da Alptekin ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Alptekin, “Yargı sistemi ve mensuplarının en önemli önceliği; her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmak, bağımsızlık ve tarafsızlıklarını korumak olmalıdır.” dedi.

Yargı organlarının herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesinin şart olduğuna dikkat çerken Alptekin, şunları söyledi:

“Hukukun üstünlüğünün var olmasında en büyük rol, hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemidir. Halkın, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Yine güvenilir yargının vazgeçilmez koşullarından biri etkili bir savunma gücünün varlığıdır. Adaletin temeli savunmadır, bunu sağlayan da avukatlardır. Avukat; yetkilerini hakka hizmet yolunda kullanan, yalnız yasanın ve vicdanının sesini yükselten kişidir.”

“Hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimden mazlumun sığınağı olan bir baro olacağız”

Siirt barosu olarak dil, din ve siyasi farklılıkları bir arada barındıran bir şehrin STK'sı olduklarına dikkat çeken Alptekin, şunları kaydetti.

“Toplumun bir arada yaşamasını sağlayan en önemli unsurun adalet olduğunu farkındayız. Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır. Bu noktada hiç bir ayrım gözetmeksizin her kesimden mağdurun, mazlumun sığınağı olan bir baro olacağız. Bu nedenledir ki diyaloğa, etkileşime ve birçok kurum, kuruluşla ortak çalışmalara önem vereceğiz. Hak ihlalleri noktasında hukuki duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğüne, adil yargılanma hakkına, yargı bağımsızlığına, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55