,
  • BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Yeni KHK Gelecek

Yeni KHK Gelecek
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni KHK çalışmasında son noktaya gelindiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'na ilişkin açıklamalarda bulunuyor....

Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları:

TERÖRDEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN BORÇLARINA ERTELEME

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde terörden zarar gören çiftçilerimizin, tarımsal kooperatiflerin ve tarım işletmelerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir karar bugün Bakanlar Kurulumuz tarafından imzalandı.

BRUNO KAHL'A TEPKİ

Alman İstihbarat Teşkilatı Başkanı Bruno Kahl'ın 15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ izine rastlanmadığını ya da Türkiye'nin FETÖ'nün bu işin arkasında olduğuna dair ifadelerinin inandırıcı, ikna edici olmadığını söylediği cümleler gerçekten hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. FETÖ'nün bu işin arkasında olduğunun ispat edilebilmesi için 250 kişinin değil 250 bin kişinin mi ölmesi gerekirdi.

"BİZ BUNU SİNEYE ÇEKMEDİK"

PKK hem Almanya tarafından hem Avrupa Birliği tarafından resmen uluslararası terör örgütleri listesine alınmış bir örgüttür. Bu örgütün, açıkça posterleri, sloganları ve pankartlarıyla Türkiye karşıtı bir gösteri yapmasına müsaade etmek ama bir takımın iş birliği anlaşmalarında taraf oldukları Türkiye'nin bakanlarına herhangi bir toplantı izni vermemek hiçbir standarda uymaz, hiçbir akıl, izan ve insaf ölçülerine sığmaz. Dolayısıyla da bu tavrı da kabul etmediğimizi, bu tavrı da hiçbir şekilde sineye çekmediğimizi, bu tavrı açıkça kınadığımızı bir kere daha ifade ediyoruz."

YENİ KHK GELECEK

Yeni bir KHK çalışması var. Son noktaya doğru getiriliyor.

AB İLE GERİ KABUL ANLAŞMASI

Geri kabul anlaşması bu toplantıda gündeme gelmedi.

AVRUPA KITASI'NI ÇOK KÖTÜ BİR GELECEK BEKLİYOR, AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR

Yakın komşumuz, dostumuz, müttefikimiz hemen yanı başımızda olan Avrupa kıtasını çok kötü bir gelecek bekliyor. Tedbirleri alalım, bu tedbirleri almanın yolu yabancılarla dostluk içerisinde yaşamaktır. Avrupa, bu anlamda fikir ve gönül coğrafyasını genişletebilmek potansiyeline sahip olmaktır. Bunu yapmazlar faşist, ırkçı, aşırı sağcı söylemlere teslim olurlarsa zarar görürler, söylediğimiz budur. Rencide etmek için söylemiyoruz. Akıllarını başlarına alsınlar,tedbirlerini alsınlar. Çok yakın tarihindeki Avrupa'nın o kanlı günlerini hatırlasınlar."

 

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55