,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

"Yemenli annelerden çocuklarına: Cennette yemek yeriz"

"Yemenli annelerden çocuklarına: Cennette yemek yeriz"
Muş’ta, “Gençlik Geleceğe Koşuyor” projesi kapsamında, Yemen yararına düzenlenen programda, açlık ve sefaletin yaşandığı ülkede annelerin, aç kalan çocuklarını "Cennette yemek yeriz." diye avuttukları kaydedildi.

Yemen'de yaşanan insani dramı gündeme taşımak amacıyla Muş'ta düzenlenen programda, açlık ve sefaletin yaşandığı ülkede annelerin, aç kalan çocuklarını "Cennette yemek yeriz." diye avuttukları belirtildi.

Yemen'de yaşanan insani dramı gündeme taşımak ve Yemen halkına yardımda bulunmak amacıyla düzenlenen kahvaltı programı Eğitim Bir-Sen Muş Şubesi'nde gerçekleştirdi.

Organize edilen ücretli kahvaltıdan elde edilen gelirin Yemen'de gıda ve sağlık yardımlarında kullanılacağını belirten Özgür-Der Muş Şube Başkanı Erdal Eker, yardım çalışmalarına bu tarz faaliyetlerle kaynak oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Eker, “Yemen halkına destek için bir kahvaltı programı düzenliyoruz. Buradan gelen yardımları Yemen halkına ulaştıracağız. Oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa faydalı olmaya çalışıyoruz. Ümmetin duyarlılık göstermesi gerekir. Siyasi ve sosyal anlamda yaraların sarılması noktasında ümmetin ortak bir kimliğe ve duruşa sahip olması gerekir.” dedi.

Dernek üyelerinden Zeliha Kartal İse Yemen’in gündem dışı kaldığını belirterek, “Bugün burada Yemen için toplanmış bulunmaktayız. Dünyada savaşlar, açlıklar ve hastalıklar var. Fakat bizim gündemlerimizi başkaları oluşturduğu için Yemen gündem dışı kalıyor. Yapılan araştırmalar kanser hastalığından ölenlerin açlıktan ölenlerin sayısından daha az olduğunu gösteriyor. Bugün açlık çok gündeme gelmiyor. Biz evlerimizde rahat ve tok otururken Müslüman kardeşlerimizin açlığı bizi rahatsız etti. Bu anlamda Muşlu hanımlar ve beyler bir araya gelerek Yemen’e duyarlık oluşturmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak istedik.” şeklinde konuştu.

“Çocukların annelerinin ‘Cennette yemek yeriz.’ dediği bir dünyada yaşıyoruz”

Yemen halkının kıtlıkla mücadele ettiğini anımsatan Kartal, “Medyadan gördüğümüz kadarıyla insanlar açlık, kıtlık ve sağlık sorunları ile mücadele ediyor. Bu çok acı ve ciddi bir durumdur. Bugün bir ilaç almak bizim için çok basit olsa da oradaki insanlar bunlarla mücadele ediyor. Çocukların annelerinin ‘Cennete yemek yeriz.’ dediği bir dünyada yaşıyoruz. Burada bütün dünyaya, zenginlere ve devlet liderlerine sesleniyoruz. Teknolojinin, ilacın, eğitimin ve sağlığın ilerlemesi çok güzel ama bir tarafta insanlar açlıktan ölüyorsa bunun bir anlamı yoktur. Bütün ümmete buradan Yemen’e karşı duyarlı olma çağrısı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55