,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Yemen Sağlık Bakanı: "ABD Yemen'de dökülen her kanın sorumlusudur"

Yemen Sağlık Bakanı: "ABD Yemen'de dökülen her kanın sorumlusudur"
Yemen Sağlık Bakanı Taha el-Mutevekkil, Suudi koalisyonun el-Hudeyde'ye yönelik saldırıları ve sivilleri katletmesine ilişkin basın toplantısında, Yemen'de işlenen tüm cinayetlerin, ABD'nin "yeşil ışık" yakmasıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

​Yemen Sağlık Bakanı, Yemen'de suudi koalisyonunun eliyle işlenen tüm cinayetlerde ABD'nin de parmağının olduğuna dikkat çekerek, "ABD olmasaydı hiçbir ülke dünyanın vicdanını sızlatan böyle vahşi cinayetler işlemeye cüret edemezdi." dedi.

Suudi koalisyonun, el-Hudeyde kentindeki hastane ve pazarı hedef aldığını hatırlatan Mutevekkil, "Bu cinayetler ve saldırılar açık bir şekilde Amerika'nın saldırısı ve cinayeti sayılmaktadır. Bu nedenle biz, Amerika'yı el-Hudeyde kentinde dökülen her damla kanın sorumlusu olarak görüyoruz. Tüm bu cinayetler, Amerika'nın 'yeşil ışık' yakmasıyla işlenmektedir ve eğer Amerika olmasaydı hiçbir ülke dünyanın vicdanını sızlatan böyle vahşi cinayetler işlemeye cüret edemezdi. Bu nedenle el-Hudeyde şehrinde işlenen cinayetlerin tamamının tüm boyutlarıyla araştırılmasını istiyoruz çünkü bu cinayetlerde yaklaşık 200 kişi öldü veya yaralandı." dedi.

Şu ana kadar el-Hudeyde'ye yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerinin sayısının 55 kişiye ulaştığını ve bu sayının her an artabileceğini belirten Mutevekkil, ölenler arasında 3 kadın ve 3 de çocuk bulunduğunu ifade etti.

Saldırıda ayrıca yaklaşık 124 kişinin de yaralandığını ve durumlarının ağır olduğunu paylaşan Mutevekkil, yaklaşık 50 yaralanın durumunun stabil olduğunu kaydetti.

Mutevekkil, "Müdahaleciler yaptıkları saldırıda tedavi için hastaneye gitmekte olan kişileri hedef alıyorlar ve bu kişiler tedavi için hastaneye giderken füzelerin hedefi oluyorlar ve yıkıcı füzelerden başka bir şeye ulaşamıyorlar bu nedenle Amerika ve İsrail'den başkası suçlanamaz çünkü bu tür vahşice cinayetleri Amerika, İsrail ve onların bölgedeki müttefiki olan Arabistan ve onun kurduğu koalisyondan başkası işleyemez." ifadelerini kullandı.

Mutevekkil, "Halkın ve dünyadaki tüm özgürlük yanlılarının adına Yemen'e yönelik müdahalenin ve kuşatmanın sonlandırılmasını istiyorum." çağrısında bulundu ve şunları ekledi:

"Bizler bugün el-Hudeyde şehrine ilaç ulaştıramıyoruz, Amerika ve siyonist rejim israilin Yemen'e yönelik saldırıları nedeniyle doktorlar bu şehre gidemiyorlar. Yine dünyadaki tüm özgürlük yanlılarından yüksek sesle Yemen'e yönelik müdahalenin durması, kuşatmanın kaldırılması ve bölgeye insani yardım gönderilmesini talep etmelerini istiyoruz. Buna karşın el-Hudeyde'de işlenen cinayet karşısında dünya sessiz kalmamalıdır. Bu nedenle dünyadaki tüm doktorlardan bu olayı protesto etmelerini ve Amerika'nın el-Hudeyde'ye saldırmasına izin vermemelerini istiyoruz."

Siyonist rejim ve ABD'nin el-Hudeyde limanına yönelik saldırılarına son vermemesi halinde insani bir facia yaşanabileceği uyarısında bulunan Mutevekkil, "Sağlık bölümümüz uluslararası yardımlardan yoksun ve ilaç girişinin engellenmesinin gölgesinde hazır bir vaziyette bekliyorlar ve Allah'tan yardım isteyerek işlerini yapmaya çalışıyorlar. Bugün Hudeyde'deki hastanelerde yatan hastalar, ister özel hastane olsun ister devlet hastanesi, çok kötü şartlara sahiptir. Biz bir kez daha tüm doktorlardan ve dünyadaki özgürlük yanlılarından Yemen'e yönelik bu açık müdahaleye karşı ayaklanmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55