,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Yaz sıcağında oruçlu halde tarlada çalışıyorlar!

Yaz sıcağında oruçlu halde tarlada çalışıyorlar!
Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yaylım Mahallesi'ne (Şefelor köyü) yerleşen Bekir ailesi, yaz sıcağında tarlada oruçlu halde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mardin'e gelen Suriyeli baba ile oğul, geçimlerini sağlamak için oruçlu halde tarlada çalıştıklarını belirtti.

Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yaylım Mahallesi'ne (Şefelor köyü) yerleşen Bekir ailesi, yaz sıcağında tarlada oruçlu halde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Oruç tutan kişilere Allah'ın yardım ettiğini belirten aile reisi İbrahim Bekir (58), bu durumda insan iradesinin güçlü olmasının önemini vurguladı.

Her halükarda farz olan orucu tutmak zorunda olduklarını söyleyen Bekir, "Yaklaşık 3 yıl önce Suriye Dırbêsîyê'den buraya geldik. 3 erkek, 3 kızım var. 8 nüfusuz, tarlada sulama yaparak geçimizi sağlamaya çalışıyoruz. Oruçlu çalışmak zahmetlidir ama başka bir imkânımız yok. Hem işimizi hem ibadetimizi yapıyoruz. Oruç Müslümanlara farzdır, tutmak zorundayız. Bu yaz sıcağında oruçlu halde kuyu başında tarlayı suluyoruz. Allah Teala yardım ediyor, insanın iradesinin güçlü olması lazım. Hem işini yapması hem de orucunu tutması gerekir. Bu yaz sıcağında çalışarak orucumuzu tutuyoruz. İnşallah sonuna kadar da tutacağız. Oruç zahmetsiz olmuyor. Hz. Ali'nin dediği gibi, dünyada zevk aldığım şeylerden birisi de yaz sıcağında oruç tutmaktır." dedi.

Pamuk sulamanın eylül ayına kadar devam ettiğini dile getiren Bekir, eylülün ardından beklemeye aldıkları pamuğu kuruduktan sonra topladıkları bilgisini verdi.

Babasıyla birlikte tarla işlerinde çalışan Gernaz İbrahim (18) ise kimseye muhtaç olmamak adına oruçlu halde çalıştıklarını söyledi.

İbrahim, "Tarla sulamada babama yardım ediyorum. Çalışmasak olmuyor. Bazı arkadaşlarımız 'Hava çok sıcaktır, oruç tutamayız.' diyorlar. Doğrudur, sıcaktır ama biz hem işimizi yapıyoruz hem de oruç tutuyoruz. İnsan oruç tutsa Allah da kendisine yardım eder. Biz tutuyoruz, Allah kabul etsin. Savaştan kaçtık. Kimseye muhtaç olmamak ve ekmeğimizi çıkarmak için yazın sıcağında oruç tutarak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55