,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C

Yaz Kur’an kursları yoğun bir şekilde devam ediyor

Yaz Kur’an kursları yoğun bir şekilde devam ediyor
Kur’an-ı Kerim dersinin yanı sıra, hadis, fıkıh, akaid, siyer gibi konularda eğitimin verildiği ve her sene milyonlarca öğrencinin yararlandığı yaz Kur’an kursları, tüm hızıyla devam ediyor.

17 Haziran tarihinde başlayan ve Kurban Bayramına kadar devam edecek olan yaz Kur’an kursları tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

Kur’an-ı Kerim dersinin yanı sıra, hadis, fıkıh, akaid, siyer gibi konularda eğitimin verildiği ve her sene milyonlarca öğrencinin yararlandığı yaz Kur’an kursları, tüm hızıyla devam ediyor. Yaz tatili boyunca bu kurslara katılan öğrenciler, aldıkları manevi eğitimle birlikte hem ahiretine hem de dünyasına katkı sağlarken çevresine faydalı birer birey olma yolunda sağlam adımlar atıyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlayan yaz Kur’an kursları, camilerde ve okullarda verilmekle birlikte İslami eğitim veren kurumlarda da izne tabi olarak eğitim verilebiliyor. Çocuklarını camilere götürme imkânı bulamayan ya da farklı eğitimler görmesini isteyen veliler, çocuklarını bu tür kurumlara götürerek manevi eğitim almasını sağlıyor.

Kur’an-ı kerim dersi ile birlikte manevi konularda da eğitim veren kurumda ders gören öğrenciler, İLKHA mikrofonlarına konuşarak, kurumda verilen eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kur’an-ı Kerim öğrenmek için geldiğini söyleyen Nazlıcan Koyun, “Buraya Kur’an-ı Kerim öğrenmek için geldim. Çünkü burası çok güzel. Adap dersleri, Kur’an dersi ve peygamberlerin hayatını öğreniyoruz. Bunun için de hocaların dediğini yapıyoruz." dedi.

Bundan önce de farklı yerlere Kur’an-ı Kerim dersi almak için gittiğini belirten Beyzanur Kaya, “Kur’an-ı Kerim öğrenmeye geldim. Daha önce başka kurslara gittim. Hocalarımı çok seviyorum. Çok şey öğreniyoruz. ”diye konuştu.

Kursa iki yıl önce geldiğini ve kurstan çok memnun olduğunu dile getiren İrem Demirel, “Burayı çok sevdim ve buradan memnunum. Elif-Ba’dayken Kur’an-ı Kerime geçtim. Kur’an-ı Kerim dersine gelmeyenlerin mutlaka gelmesini tavsiye ediyorum. ”şeklinde konuştu.

“6 günde Kur’an-ı kerime geçtim”

Elif-Ba'dan 6 gün içinde Kur’an-ı Kerime geçtiğini söyleyen Yağmur Sezer, ise şöyle konuştu; “Buraya Kur’an-ı Kerim, tecvit ve peygamberlerin hayatını öğrenmeye geldim. 6 günde Kur’an-ı Kerime geçtim. Kur’an okumayı bilmeyenler buraya gelebilirler. Burada çok iyi ders veriliyor.”

“Buraya geldiğim için çok mutluyum” diyen Hatice Şehzade, “Burada tecvit dersi, peygamberlerin hayatını öğreniyoruz. Kur’an-ı Kerim bilmeyenler buraya gelebilir. Burada hocalarımızla çok mutluyuz. Bize güzel dersler veriyorlar. Burada çok başarılı olabiliriz. “dedi.

Kurstan duyduğu memnuniyetini dile getiren Hamide Demir isimli öğrenci ise, buraya gelerek Kur’an-ı Kerim ve peygamberlerin hayatını öğrendiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55