,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Yavuz: Kaynak kitap arızalı bir sistemin ürünüdür

Yavuz: Kaynak kitap arızalı bir sistemin ürünüdür
Kaynak kitap sorunu hakkında konuşan Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz, arızalı bir sistemin ürünü olan kaynak kitap sorununun yıllardan beridir devam ettiğini, bakanlığın buna kalıcı çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz, son dönemlerde bazı okullarda idareciler tarafından öğrenci ve velilere kaynak kitap almaları hususunda yapılan baskı hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmede bulundu.

"Eğitim sistemini sınav baskısından kurtarmamız lazım"

Kaynak kitap probleminin Türkiye'nin bitmeyen problemi olduğunu söyleyen Yavuz, "Biz, sendika olarak eğitim sistemini dönüştürerek problemin çözülmesini ve bu konuda çalışma yapılmasını istiyoruz. Özelikle eğitim sistemini sınav baskısından kurtarmamız lazım. Bakanlığımız, bu problemi son yıllarda kendisi kaynak kitabı basarak çözmüş oldu fakat biz bunu doğru bulmuyoruz. Bakanlığımız, sistemi dönüştürene kadar özellikle bu ekonomik sıkıntılarının yaşandığı dönemde ailelere yük olmasın diye bir adım attı." dedi.

"Kaynak kitap arızalı bir sistemin ürünüdür, kalıcı çözüm bulunmalı"

"Son günlerde özelikle bazı il ve ilçelerde okul idarelerinin kaynak kitaplarının alınması için veli ve çocukların yönlendirildiğini belirten Yavuz, "Asıl olan ders kitabıdır. Asıl olan öğretmenin kaynağı çeşitlendirmesidir. Özellikle okul idareleri bu konuda zorlama yapmamalıdır. Çünkü zaten kaynak kitap, arızalı bir sistemin ürünüdür. Bu yüzden bunu besleyen talepleri yanlış buluyoruz. Sınavlara hazırlık bir baskı unsurudur. Özelikle 12'inci sınıflarda öğrenciler okulu terk ediyorlar. 8'inci sınıflarda sınav hazırlığı oluyor. Bu yüzden birçok kaynaktan öğrencileri hazırlamak isteyen öğretmen arkadaşlarımız var. Ancak bunu okulun önermesi, baskı unsuru olarak göstermesi doğru değildir. Eğer veli isterse alabilir ve öğrenci, okulun dışında bu kitaplara çalışabilir. Ancak okulun ders kitaplarını kaldırıp kaynak kitaplarını ders kitabı olarak göstermesi yanlıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da özelikle bunu söyleyip ders kitaplarını öne çıkarması gerekiyor. Arızalı sistemi besleyen diğer sistemler de yanlıştır. Bakanlığımız, kaynak kitaplarını düzenleyerek arızalı bir sistemin ihtiyacı olan bir şeye adım attı ama bu burada kalmalı. Bakanlığımız, dönüp dönüp yeniden kaynak kitapları basıyor ve elektronik ortamda da var. Özel yayınlar da bunu basıyor. Okul idareleri de kaynak kitap almaya zorlarsa bu zor ve sıkıntılı ekonomik süreçte yeniden büyük bir problem olarak döner ve büyük bir kaos oluşur. Bunu yapmamak lazım." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55