,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti

Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti
Uzun süredir hastanede tedavi gören ünlü yazar, gazeteci ve radyo programcısı Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti.

 

Gazeteci-Yazar Yavuz Bahadıroğlu ismiyle bilinen Niyazi Birinci hayatını kaybettiğini oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu.

Yaptığı paylaşımda Mücahit Birinci, "Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağ olsun. El Fatiha..." ifadelerine yer verdi.

Bahadıroğlu'nun vefatının ardından siyaset dünyasından isimler ve yazarlar taziye mesajı yayımladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Güler yüzü ve engin birikimiyle gönüllerde ve bu kubbede hoş bir sadâ bırakarak terk-i diyar eyleyen Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci) ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında, ''Eserleri ve çalışmalarıyla tarih bilincinin gelişmesine önemli katkılar sunan kıymetli büyüğümüz tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun vefat haberini büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.'' ifadelerine yer verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

''Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir, dönüş de Allah’adır." (Nûr Suresi 42'nci Ayet) İyi bir tarihçi, iyi bir dava insanı, bir nesle istikamet çizen kıymetli bir mütefekkirdi. Yavuz Bahadıroğlu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz...''

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, " Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise şu mesajı yayımladı:

"Fikir ve araştırmalarıyla tarihe bakışımızda yeni ufuklar açan, eserleri ve verdiği konferanslarla davamızın çalışkan bir neferi olan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Doktor Fatih Erbakan, "Bize tarih sevgisi aşılayan değerli yazarlarımızdan Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden değerli tarihçimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını yayımladı.

Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan, Bahadıroğlu için, "Yavuz Bahadıroğlu Ağabey vefat etmiş. Tarihi sevdiren adamdı. Kaç kuşağın tarih ilgisini besledi, büyüttü. Tarihsizliğin ne büyük bir talihsizlik olduğunu gösterdi. Romanlarıyla güçlü bir tarih bilinci inşa etti. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âlî olsun." mesajını yayımladı.

Araştırmacı-Yazar İhsan Şenocak'da yayımladığı mesajında, "Kalemiyle İslam'a yol açan, kelamıyla tarihi masaldan ayıran, gençliği ruh köklerinden kopmadan var olmaya çağıran Yavuz Bahadıroğlu ağabey de Ahiret eyledi. Mekânı cennet, makamı ali, mektep yıllarında bize cihad ruhu aşılayan kitapları sadaka-i cariyesi olsun. El-Fatiha" ifadelerine yer verdi.

Yavuz Bahadıroğlu kimdir?

1945 syılında Rize'de dünyaya gelen Yavuz Bahadıroğlu,  gazeteciliğe 1971 yılında İstanbul'da başladı. Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı.  Çocuklar için kaleme aldığı yüzlerce romanı yayımlanan Bahadıroğlu, asıl çıkışını ilk romanı olan 'Sunguroğlu' ile yaparken ardından kaleme aldığı 'Buhara Yanıyor' eseri ile ülkenin en çok satan romanları arasında yer aldı.

Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. Kültür Bakanlığı tarafından İki kitabı yayımlanan Yavuz Bahadıroğlu Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürmekteydi. Bahadıroğlu evli ve üç çocuk babasıdır. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55