,
  • BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Yavuz: "AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur"

Yavuz: "AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur"
İstanbul'daki oy sayımlarına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur." dedi.

İstanbul'daki oy sayımlarına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti lehine düzeltilen oy sayısının 11 bin 109 olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, sürecin devam ettiğini belirten Yavuz, itirazlar sonucunda bir kısım ilçelerde geçersiz oyların sayımına, bir kısım ilçelerde oyların tamamının sayımına, bir kısım ilçelerde de reddine ilişkin kararlar söz konusu olduğunu ifade etti.

Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur. Geçersiz oyların sayımına ilişkin bir rakam vermek istiyorum. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı ve bunun bin 641 adedi AK Parti lehine olduğu anlaşıldı. Bir başka sayı vermek istiyorum. Bu da geçersiz oyların sayımına ilişkin değil de tüm oyların sayımına ilişkin bir rakam. 121 sandıkta 64 oy, AK Parti'nin hanesine kaydedildi. Az önce Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilinin bir tweetine rast geldim. Diyor ki 'Tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin oyla Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıyor.' Çok manidar buldum. 'Sandıkları hiç açmayalım, hiç saymayalım, hiç kurcalamayalım.' yaklaşımında olan Cumhuriyet Halk Partisinin geldiği nokta… Çünkü 'Her şeye güveniyoruz, bu budur, ne karıştırıyoruz' yaklaşımından geldiğimiz nokta. 'Bu kadar geçersiz oyu biz de kabul ediyoruz ya da AK Parti'nin aleyhine yazılan oyu, ama bu 13 binden aşağı inmez yaklaşımı'... Bu kadar oy düzeltildi, daha düzelteceklerimiz var!" dedi. 

"Çok miktarda düzeltilecek sandık gördük"

Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar o kadar fazla ki. Daha bunlara ilişkin herhangi bir adım atmış değiliz. Maddi hata düzeltimine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Daha elimizde çok miktarda düzeltilecek sandık gördük, maddi hata yoluyla sayımın dışında. Onlar da henüz duruyor. Bir de tüm oyların sayıldığı, geçersiz oyların sayıldığı ilçe seçim kurulları var. Onlara ilişkin daha çok azı sayıldı. Dolayısıyla arada çok daha rakamların değiştiğini görmemiz mümkün. Bütün bunları niçin yapıyoruz biz. Tek amacımız var. Sonuçlar çok net bir şekilde ortaya çıksın. Milli irade, İstanbul'un iradesi sonuca çok net bir şekilde yansımış olsun."

"Daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak"

Yavuz, son olarak şunları kaydetti:

"Seçim kurullarımıza da güveniyoruz. Bakınız bu düzeltmeler, bu sistem sayesinde oluyor. Bizim sorguladığımız sistem değil. Ama bu verileri girenler ve bu süreçlerde rol alanların hata, suistimal ve usulsüzlüklerini belirliyoruz ve bunları düzeltiyoruz. Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak. Çünkü 'Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.' derler. Bu biraz ona benziyor. Burada çok daha buluşacağız, çok daha farklı rakamları muhtemelen konuşmuş olacağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55