,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Yavuz: Adalet ve emniyetten yoksun olan bir siyasi anlayış huzur getirmiyor!

Yavuz: Adalet ve emniyetten yoksun olan bir siyasi anlayış huzur getirmiyor!
HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği iftara katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, adaletin önemine değindi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde iftar programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, halkın cebine göz diken siyasetçinin halka faydası olmayacağını söyledi.

Adıyaman'da HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşu yöneticileri, basın mensupları, kanaat önderleri, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlara iftar yemeği verildi.

İftardan önce katılımcılara hitaben bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, adaletin önemine değindi.

Adaletin, her şeyi yerli yerine koymak olduğunu belirten Yavuz, adalet olmadığı zaman şimdilerde olduğu gibi anarşi, kaos, istikrarsızlık, ölüm, kan ve gözyaşı meydana geleceğini belirtti.

Yavuz, "Siyaset esasen Arapça bir kavram. İdare sanatı demektir. İnsanları idare etme sanatına siyaset adı veriliyor. Bütün peygamberler bu anlamda idarecidirler. Çünkü o toplumların idaresine talip olmuşlar. Burada nazara vermemiz gereken şey şudur: Siyasetin öncelikle adil olması gerekiyor. Adalet siyasetin hayatıdır. Daha doğrusu hayatın vazgeçilmezidir. Çünkü adalet zulmün zıddıdır. Adalet, her şeyi yerli yerine koymaktır. Her şeyi yerli yerine koymadığınız zaman işte günümüzde olduğu gibi anarşi, kaos, istikrarsızlık, ölüm, kan ve gözyaşı meydana gelir." dedi.

"Halkın cebine göz diken siyasetçinin memlekete faydası olmaz"

İnsanlar üzerinde siyaset algısının çok kötü olduğunu dile getiren Yavuz, şunları söyledi: "Bütün peygamberler geldiklerinde halklarına istisnasız olarak 'Biz sizden hiçbir şey istemiyoruz, sizin cebinizde gözümüz yok. Bizim ücretimiz âlemlerin Rabbi olan Allah'a aittir.' demişler. Dolayısıyla bu mirası devralan her bir siyasetçinin buna dikkat etmesi lazım. Halk bir siyasetçiye baktığı zaman 'Evet, bunlar da gelecek, birkaç kuruş para yiyip gidecekler. Bunlar da gelip, ceplerini doldurup gidecekler. Bunların da bizim cebimizde gözü var.' diyorsa hep beraber oturup düşünmemiz lazım, neden böyle? Siyasetin algısı çok kötü. Böyle görmüş insanlar. Oysa Allah peygamberlerine diyor ki önce bu meseleleri halledin. Bizim sizin cebinizde gözümüz yok. Eğer bir siyasetçi halkın cebine göz dikmişse o siyasetçinin memlekete faydası olmaz. O siyasetin de insanlığa faydası olmaz. Çünkü hırsızlık, yolsuzluk, hayâsızlık, arsızlık baş gösterir. İnsanların siyaset kurumuna olan güveni zedelenir."

"Adalet ve emniyetten yoksun olan bir siyasi anlayış huzur getirmiyor"

Şimdilerde siyasetin en önemli eksiğinin adalet ve emniyetten yoksun olması olduğunu belirten Yavuz, "Adalet vasfını ele almak gerekiyor. Siyasetin en önemli eksikliği budur. Adalet ve emniyetten yoksun olmasıdır. Adalet ve emniyetten yoksun olan bir siyasi anlayış maalesef ne içte ne de dışta memlekete huzur getirmiyor. Onun için HÜDA PAR'ın siyasetinde halkın cebinde gözü olmayan, gönlü tok bir anlayışın nazara verilmesi gerekiyor. Bu şekildeki kadrolarla hareket edilecek. Bunun dışında faaliyet sergileyenlerin bu çatı altında asla yeri olmayacaktır. Bu siyaset adaletle hükmetme fırsatını ortaya çıkartıyor." şeklinde konuştu.

"Kendi sorunlarımızı kendimiz halledeceğiz"

Son olarak Yavuz, "İslam coğrafyası, Türkiye ve Suriye de dâhil sorunun adı ne olursa olsun silah kullanmayacağız. Çünkü silah emperyalizmin işine yarayacak. Kendi sorunlarımızı kendimiz halledeceğiz. Birbirimizin de kafasını kırsak biz sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Bunu emperyalizme havale etmeyeceğiz. Eğer biz bunu gerçekleştirebilirsek o zaman Rabbimiz bize vadettiği rahmeti ve inayeti gösterecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55