,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Yaşlı kadını darp ettiler oğlunu kaçırdılar

Yaşlı kadını darp ettiler oğlunu kaçırdılar
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaklaşık bir ay önce kız kaçırma meselesi nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası 78 yaşındaki Saniye Yavuz evinde öldüresiye darp edilirken, oğlu Hacı Yavuz ise dün akşam saatlerinde ilçe merkezinde evine giderken kaçırıldı.

Diyarbakır’da “kız kaçırma meselesi” nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası 78 yaşındaki kadın evinde öldüresiye darp edilirken, oğlu ise kaçırıldı.

Alınan bilgiye göre Kulp ilçesinin Baloğlu Mahallesi Çitlik mezrasında oturan Ş. Yavuz (30) ile Yuvacık Mahallesi’nde oturan M. Baran (27) bundan yaklaşık bir ay önce birlikte kaçtı. Kız ve erkeğin birlikte kaçmasının ardından Yavuz ve Baran aileleri arasında gerginlik yaşandı.

Kaçan gençler geri gelmeyince gerginlik büyüdü

Kızın ailesinin sert tepki gösterdiği “kaçma” olayının ardından gençlere ulaşılmaya çalışılsa da bunda başarılı olunamadı. İddialara göre, kızlarının kaçmasını kabullenemeyen Baran ailesi, Yavuz ailesine baskı uygulamaya başladı.

Kızlarının bir an önce getirilmesini isteyen Yavuz ailesi, Baran ailesinden “gençlerin nerede olduklarını bilmediklerine” dair cevap alınca Çitlik mezrasına gitti.

Pazar günü gece saat 03.00 sıralarında Çitlik mezrasına giden 5-6 kişilik bir grup, Ş. Yavuz’un annesinin evine gitti. Burada 78 yaşındaki Saniye Yavuz’u darp eden söz konusu şahıslar, kızlarının bir an önce getirilmesini istedi.

“78 yaşındaki Saniye Yavuz evinde öldüresiye darp edildi”

Olayda darp edilen Saniye Yavuz, İLKHA’ya, yaşadığı o korku dolu anları anlattı. Yavuz, “Eve geldiklerinde önce bana hakaret ettiler, daha sonra beni dışarı çıkardılar. Sonra beni dışarıda darp ettiler. Elimi yüzümü parçaladılar, beni kan revan içerisinde bıraktılar. Öldüreceklerini söylediler. İçlerinden isminin İ. olduğunu öğrendiğim biri ‘Ben Azzo’yum Azzo. Kızı nereden getiriyorsan getir.’ dedi. Ben de onlara ‘Yerlerini bilmiyorum, biliyorsanız siz gidin getirin. Sizin sorununuz kaçan kız ve erkekle, gidin onları bulun. Öldürür müsünüz, sağ mı bırakırsınız o sizin sorununuz. Benim onlar için yapabileceğim bir şey yok, ben çaresizin tekiyim.’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Çok korktuğunu, şu anda çaresiz bir durumda olduğunu belirten Yavuz, “Evimi de ateşe verdiler. Yangını köylüler gelip söndürdü. Eğer dışarıya çıkmasaydım ben de yanabilirdim. Eğer feryat figan etmeseydim köylüler sesimi duymayacaklardı.” diye konuştu.

“Bizi öldürebilir ya da köyden sürebilirler”

“Onlar kendilerine çok güveniyorlar. Elimizdeki adam sayısı çok fazla diyorlar. Bizim ise hiç kimsemiz yok.” diyen Yavuz, “Eğer devlet bu işe bir el atmazsa bizim yapabileceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Onlara karşı çıkmaya ne köylüler ne de biz cesaret edebiliyoruz. Kendilerini şikâyet ettim. Gidip ifade vermişler. Azzo daha önce güvenlik korucusuydu, şimdi emekli olmuş. Karakol onun ifadesini aldıktan sonra onu serbest bırakmış. Eğer bunun önlemi alınmazsa kendisini ceza evine koymazlarsa bunlar bize yine zulmedecek. Beni darp ettiklerine, evimi ateşe verdiklerine bütün köy halkı şahit oldu. Bizi öldürebilir ya da köyden sürebilirler. Bu nedenle bu işin üzerinde durulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Ekrem Yavuz ise “Erkek ve kız birbirlerini sevmişler, kaçmışlar. Biz kendilerine haber gönderdik, ‘Gelin’ dedik. Bir türlü gelmelerini sağlayamadık. Kaçtıklarını devlete de haber verdik. Kızın ailesi, ‘Kız gelmezse sizi öldürürüz, sizi tararız, illa ki bu kız gelecek.’ diyorlar. Yine bize tehdit içerikli mesajlar göndermişler. ‘Onlardan hiç birini sağ bırakmayacağız.’ demişler. Biz de arabuluculardan ve devlet yetkililerinden bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” dedi.

“Şeyhmus Yavuz’un ağabeyi Hacı Yavuz kaçırıldı”

Öte yandan kız ile birlikte kaçan Ş. Yavuz’un ağabeyi Hacı Yavuz’un dün akşam saatlerinde ilçe merkezinde evine giderken kaçırıldığı öğrenildi. Aracının önü kesilen Yavuz’un bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi. İlke Haber Ajansı’na konuşan Hacı Yavuz’un akrabaları, Baran ailesinden şüphelendiklerini dile getirdi. Polisin Hacı Yavuz’u arama çalışmalarına başladığı da kaydedildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55