,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

"Yasin Börü davasının takipçisiyiz"

"Yasin Börü davasının takipçisiyiz"
Şırnak Silopi'de bir dizi ziyaret için gidenAK Parti Merkez İnsan Haklarından sorumlu Genel Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan, Yasin Börü davasının takipçisi olduklarını söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bazı temaslarda bulunan AK Parti Merkez İnsan Haklarından sorumlu Genel Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan, 6-7 Ekim'de PKK'lılarca hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının takipçisi olduklarını söyledi.

Şırnak'taki temasları kapsamında AK Parti Silopi İlçe Başkanlığına gelen Erkan, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Erkan, Anadolu Gençlik Derneği Silopi Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'un öldürülmesiyle ilgili davanın devam ettiğini söyledi.Yasin Börü davası,

Yaşananların sıradan bir vahşet olmadığını dile getiren Erkan, "Bu, tahammül sınırlarını zorlayan, böyle vahşi bir terör eylemini gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünün ne kadar acımasız olduğunu  anlamamız ve kamuoyuna yansıtmamız adına çok önemli bir davadır." diye konuştu.

"Sadece Allah rızası için kurban eti dağıtan henüz yaşları 16 ila 20 olan 4 evladımızı hunharca katleden teröristler ne kadar suçlu ise o teröristleri ve yandaşlarını harekete geçirmek sureti ile bu cinayetleri azmettirenler de en az o kadar suçludur." diyen Erkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dava, Müslüman ve Kürt vatandaşlarımıza ve kendisi gibi olmayan herkese baskı uygulayan terör örgütü ve siyasi uzantılarının, fırsat bulduğu zaman sözde haklarını savunduğunu iddia ettiği halkı, acımadan öldürebildiğini görmek adına sembol niteliğindedir. 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesiyle ilgili devam eden davanın takipçisiyiz."

Erkan, toplumun inancına ve Müslüman kimliğine tahammül edemeyenlerin nifak eylemlerinin başarılı olamayacağını herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, Yasin Börü ve arkadaşlarının İslam'ın, hoşgörünün ve fedakarlığın sembolü olduklarını dile getirdi.

"Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadet biçimleri PKK gerçeği konusunda toplumun tamamını bir kez daha düşünmeye sevk etmiştir." ifadesini kullanan Erkan, "Terörün sınıflandırması olmaz. Bütün terör odakları aynı amaca hizmet eder. 6-7 Ekim'de sahneye çıkan PKK terörü ne ise 15 Temmuz'da milli iradeye karşı darbe girişiminde bulunan FETÖ, DHKP-C ve DEAŞ da aynıdır. Bütün bu terör mihrakları aynı amaca hizmet eden taşeronlardır. Toplumda huzuru tesis edecek, terörü ve teröristi yok edecek olan temel kaynak İslam'dır, hoşgörüdür, kardeşliktir ve ümmet anlayışıdır. Bu anlayışı yaşatma amacıyla dini inançlarının gereğini yerine getirmeye çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet günü yaptığı faaliyetler, toplumun terörden arındırılması, yapmış oldukları paylaşım ümmet bilincinin mayasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55