,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Yasin Börü Davası'nın 14'üncü duruşması başladı

Yasin Börü Davası'nın 14'üncü duruşması başladı
PKK/HDP'lier tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 14'üncü duruşması başladı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin davanın 14'üncü duruşması başladı.

PKK/HDP'lier tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 14'üncü duruşması başladı.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 19'u tutuklu 41 sanık yargılanıyor.

Duruşmaya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve hukukçular gözlemci olarak katıldı.

Davanın bugünkü duruşmasında sanıklar hakkında hazırlanan mütalaa okunacak. Mütalaada, 41 sanıklı davada 23 sanık hakkında altışar kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 sanık hakkında ise beraat talebi yer alırken, bir kişiye de örgüt üyeliğinden ceza isteniyor. Bugün kararın çıkması bekleniyor.

Yasin Börü ve arkadaşlarının bulunduğu eve üst kattan ip sarkıtarak inen sanık Uğur Doğanay ile maktulleri pencereden aşağı atan sanık Mecnun Akkoyun'la beraber "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma" suçlarından altışar kez müebbet hapis cezası istenen isimler şöyle: Abdurrahim Pamuk, Sedat Çoban, Mehmet Şah Yüce, Ümit Doğanay, Remzi Özşan, Ahmet Taylan, Hasan Uyanık, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet Çağlar, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Rıdvan Baş ve 18 yaşından küçük Y. O., F. G., A. S., M. D.

Mütalaada, 18 yaşından küçük F. K.'nin "Örgüt adına suç işleme" suçundan cezalandırılması yer alıyor.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği sokakta kalabalığı "Gebertin!" diye yönlendiren Yıldız Doğanay ile beraber Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Abdulvahap Turan, Ersin Adıyaman, Abdurrahman Turan ve 18 yaşından küçük M. İ.'nin beraat istemi mütalaada yer alıyor.

Ayrıca mütalaada, haklarında yakalama kararı olan firari sanıklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve İsa Özel hakkındaki davanın ayrı bir dosyadan görülmesi yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere, 6-7 Ekim 2014 tarihinde ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz PKK/HDP'liler tarafından katledilmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55