,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Yasin Börü davasında karar bekleniyor

Yasin Börü davasında karar bekleniyor
Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014 vahşetinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz’ün PKK/HDP’liler tarafından hunharca katledildiği davanın karar duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 16’ncı duruşması yarın Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mahkemenin, bu duruşmada karar vermesi bekleniyor.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek.

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da görülecek duruşmada, sanıklar hakkında karar verilmesi bekleniyor.

İki duruşmadır mahkeme kararının beklendiği davada, sanık avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle karar açıklanamamıştı.

Geçen duruşmada Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, kararın çıkmaması için avukatların mazeret bildirilmesinin istenildiğini söylemişti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, duruşmada hazır olmayan sanık müdafilerinin mesleki mazeretlerinin reddine, mazeret bildiren tüm sanık müdafileri için baroya müzekkere yazılarak avukat atanmasının istenilmesine hükmetmişti.

21'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın esas hakkındaki mütalaasını Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, Şubat ayında mahkemeye sunmuştu.

Mütalaada, 41 sanıklı davada 23 sanık hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 kişiye ise beraat talep edildi. Mütalaada, ayrıca bir kişiye örgüt üyeliğinden ceza verilmesi talep edilirken 3 kişinin de firari olduğu belirtildi.

Olayda Yasin Börü ve arkadaşlarının bulunduğu eve üst kattan ip sarkıtarak inen sanık Uğur Doğanay ile maktulleri pencereden aşağı atan sanık Mecnun Akkoyun ile beraber  ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma’ suçlarından mütalaada 6’şar kez müebbet hapis cezası istenen isimler şöyle:

“Abdurrahim Pamuk, Sedat Çoban, Mehmet Şah Yüce, Ümit Doğanay, Remzi Özşan, Ahmet Taylan, Hasan Uyanık, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet Çağlar, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Rıdvan Baş. Suça Sürüklenen çocuklar Y.O, F.G, A.S, M.D,”

Suça sürüklenen çocuk F.K’ye ise Mütalaada ‘Örgüt adına suç işleme’ suçundan cezalandırılması yer alıyor.

Mütalaada Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği sokakta kalabalığı “Gebertin” diye yönlendiren Yıldız Doğanay ile beraber, Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Abdulvahap Turan, Ersin Adıyaman, Abdurrahman Turan ve Suça Sürüklenen Çocuk M. İ’nin beraat istemi yer alıyor.

Mütalaada yakalama emirleri olan bugüne kadar infaz edilemeyen sanıklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve İsa Özel hakkındaki davanın ayrı bir dosyadan görülmesi yer alıyor. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55