,
  • BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Yasin Aktay: ​"Adliye teşkilatı çalışmıyorsa bütün toplum bozulur"

Yasin Aktay: ​"Adliye teşkilatı çalışmıyorsa bütün toplum bozulur"
Bitlis'te "Şehir ve Beden Siyaseti" temalı konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, ​"Adliye teşkilatı çalışmıyorsa bütün toplum bozulur" dedi.

Bitlis’te düzenlenen bir konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, "Adliye teşkilatı çalışmıyorsa, hakimler, savcılar, adliyenin diğer bütün mensupları farklı işlevleri yerine getirmiyorsa bütün toplum bozulur." dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu’nda AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın katılımıyla  "Şehir ve Beden Siyaseti" temalı konferans düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, şehirlerde iki temel insan karakterinin görüldüğünü, bunlardan birincisinin şehrin fiziksel yapısı, ikincisinin ise şehir için gerçekleştirilen mekan faaliyetleri olduğunu belirtti.

Programda bir konuşma yapan Prof. Dr. Aktay, adalet ve medeniyet vurgusunda bulundu.

"Müminler bir vücudun azası gibidirler." hadisini hatırlatan Aktay, "Vücudun bir azasına bir ağrı, bir sancı geldiğinde bütün uzuvlar acı hisseder. Beden siyaseti bir şehirle birlikte ele alındığında, bir şehrin içerisinde olan farklılıkların kendi içinde ne kadar adil bir biçimde ve ne kadar ahenkli uyum içerisinde çalıştırıyor olduğu, şehrin kaynaklarını ne kadar adil bir şekilde dağıtıldığının aslında bir ifadesidir. Oksijen şeklinde vücudun tüm yerlerine eşit şekilde dağılmasıdır. Aynı şekilde şehrin aldığı tüm gelirler, vücudun tüm yerlerine eşit şekilde dağıtılmasıdır. Nasıl bir azanın çektiği acıyı beraber hissetmek güzelse, şehrin aldığı gelirleri beraber adil şekilde paylaşmak da güzeldir." dedi.

"Adliye teşkilatı çalışmıyorsa bütün toplum bozulur"

Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bir devlet, farklı unsurlar arasında bir unsuru unutup, onu bir kangrene dönüştürmüşse sonra problem çıkar ve kangren bütün vücudu bozar. Eğer bir toplumun adaletsizliği hat safhaya vardırmışsanız, oraya kan göndermiyorsanız, orayı vücudun bir parçası gibi beslemiyorsanız, beden siyaseti orayı beslemiyorsa o vücut kangrene dönüşür. O kangren sonra bütün vücudu sarsar. Adliye teşkilatı çalışmıyorsa, bir organ içerisinde faaliyet gösteren hücreler, fertler, hakimler, savcılar, adliyenin diğer bütün mensupları eğer bozulmuşsa, eğer orada farklı işlevleri yerine getirmiyorsa bütün toplum bozulur. Bir süre sonra bütün beden kangrene dönüşür."

"Farklılık bizim dünyaya meydan okumamızdır"

Bütün İslam şehirlernini her kesimden insan barındırdığına dikkat çeken Aktay, "Bizim şehir siyasetimiz, şehirdeki beden siyasetimiz farklılıkları idare etmektir. Farklılıklar bizi korkutmuyor. Bilakis farklılık bizim için bir zenginliktir. Farklılık bizim dünyaya meydan okumamızdır. Onun için kurduğumuz şehirler aynı zamanda dünyada beyin göçü alan şehirlerdir. Osmanlı toplumu, 72 millet insanı bir beden gibi her birini farklı bir organ gibi değerlendirmesini çok iyi bilmiş. Bugün bize düşmanlık yapan Ermeni diasporasına rağmen, onların bütün idealarına rağmen Ermeniler, bu toplumun çok önemli bir unsuruydular ve bu topluma çok güzel hizmetler yapıyorlardı o dönemde. Yahudiler, bu ülkedeki Musevi vatandaşlar çok farklı hizmeti yapıyorlardı. Birinci dünya savaşında yenildikten sonra bu ülkede yaşayan o farklı organlar dağıldı." diye konuştu.

Program sonunda Aktay’a, Rektör Yardım tarafından Ahlat bastonu ve vazo hediye edildi.

Konferansa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, öğretim üyeleri, bazı STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55