,
  • BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

"Yaşadığımız acılar aslında özümüze dönmek için yol açıyor"

"Yaşadığımız acılar aslında özümüze dönmek için yol açıyor"
Kuveyt'ten gelen yardım kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, doğru istikamette olmayanların oyuncağı haline geldiklerini söyleyerek, yaşanan acıların kendi özümüze dönmek için yol açtığını söyledi.

Kuveyt'ten gelen yardım kuruluşu temsilcileriyle Haliliye ilçesi Muhammed Abdülvahit El-Eyyüb Kız Yurdu'nda bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Kendi menfaatlerimizin peşine düştük ve doğru istikamette olmayanların oyuncağı haline geldik. Bu yaşadığımız acılar aslında bize özümüze dönmemiz için yol açıyor." dedi. 

İslam coğrafyasında sıkıntı içerisinde olan bölgelere el uzatan herkese teşekkür eden Erin, her zorluğun sonunda bir kolaylık olduğunu vurgulayarak, ümmet olarak bu zorlukların hepsini aşacaklarını ve yeryüzüne tekrardan merhameti, hakkı ve hakkaniyeti yayacaklarını belirtti.

"İmtihandan geçtiğimizin idrakinde olmamız lazım"

"Kardeşliğimizi, şefkati ve merhameti unuttuk." diyen Erin, "Birbirimize yardım etmeyi, el uzatmayı unuttuk. Kendi menfaatlerimizin peşine düştük ve doğru istikamette olmayanların oyuncağı haline geldik. İşte bu yaşadığımız acılar aslında bize özümüze dönmek için yol açıyor. Birey, toplum, millet ve devletler olarak imtihandan geçtiğimizin farkında ve idrakinde olmamız lazım. Bu sınavda biz, Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kapılarımızı ve bağrımızı kardeşlerimize sonuna kadar açtık. Bu kardeşlerimiz için yapmamız gereken daha çok şey olduğuna da inanıyoruz. Devletimizin yaptıklarının yanı sıra özellikle İslam ülkelerinin de yardımları var ama bunların içerisinde Kuveyt'i her zaman söylediğimiz gibi ayrı tutuyoruz. Halkıyla hayır kuruluşlarıyla ve devletiyle bu kardeşlerimizin en fazla yanında olan da yine Kuveyt Devletidir." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizi, Allah'ın bize emaneti olduğunu bilerek misafir etmeye devam edeceğiz"

Önümüzdeki bir yıl içerisinde dışarıda bir tane bile Suriyeli çocuğun kalmayacak şekilde okullara devamlarını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Erin, "Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerin tek ihtiyaçları barınma ve beslenme ihtiyacı değil. Kardeşlerimizin arasında 150 bin civarında okul çağında çocuk, 200 bine yakın da çalışma çağında bir nüfusun burada yaşıyor. Bu projelere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu yüzden her fırsatta bu kitlelere göre eğitim ve istihdam altyapısının oluşturulması gerektiğini, yardım ve desteklerin de bu alana yoğunlaşması gerektiğini söylüyoruz. Bu 150 bin çocuğumuzun 80 bininin son iki yılda okula devamını sağladık, yeni okullar yaptık, yeni alanlar açtık ve bu çocuklarımız şu anda Şanlıurfalı çocuklarımızla beraber aynı sınıflarda eğitim öğretim görmeye devam ediyorlar. Geri kalanını da İnşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde dışarıda bir tane bile Suriyeli çocuğumuz kalmayacak şekilde okullara devamını sağlamayı hedefliyoruz. Sanayi alanlarında da Suriyeli ve diğer Müslüman ülkelerdeki iş adamlarına yer tahsisleriyle fabrika kurmalarını ve Suriyeli gençlerimizi istihdam etmelerine yönelik teşvikler uyguluyoruz. Ülkelerine huzur geri gelinceye kadar bu kardeşlerimizin Allah'ın bize emaneti olduğunu bilerek onları misafir etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Buluşmada yer alan yardım kuruluşu temsilcileri de fikirlerini dile getirerek, Türkiye'nin Suriyeli mazlumlara yaptıklarının çok kıymetli olduğunu, kendilerinin de bu çabaya destek vermeye devam edeceklerini belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55