,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C

Yarışmada kazandığı ödülü Arakan’a bağışladı

Yarışmada kazandığı ödülü Arakan’a bağışladı
Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Yavuzeli İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Zeynep İrem Kaya, yarışmadan aldığı çeyrek altın ödülünü Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi aracılığıyla

Gaziantep’te bir imam hatip öğrencisi, girmiş olduğu kompozisyon yarışmasında kazandığı ödülü Arakan’a bağışladı.

Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında imam hatip lise ve ortaokulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girerek birinci olan imam hatip ortaokul birinci sınıf öğrencisi aldığı ödülü Myanmar ordusu ve Budist çetelerin zulmüne uğrayan Arakanlı Müslümanlara bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Yavuzeli İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Zeynep İrem Kaya (11), yarışmadan aldığı çeyrek altın ödülünü Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi aracılığıyla Arakan’a bağışladı.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni müftülük konferans salonunda düzenlendi. Ödülünü İl Müftüsü Ahmet Çelik’ten alan Zeynep İrem Kaya, aldığı çeyrek altın ödülünü Arakan’a bağışlamak istediğini söyledi.

Ödülünü makbuz karşılığında babası Halil Kaya ile birlikte Diyanet Vakfı yetkililerine teslim eden Kaya, yarışmada dereceye girip ödül kazandığı için mutlu olduğunu, ikinci mutluluğunu da ödülünü böyle bir hayır işine bağışlamakla yaşadığını ifade etti.

Örnek bir davranış sergileyen Kaya’yı tebrik eden Müftü Çelik, “Bu kızımız ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında bizim düzenlediğimiz şiir ve kompozisyon yarışmalarında Yavuzeli İmam Hatip Ortaokulundan dereceye girdi. Biz dereceye giren öğrencilerimize bir hediye takdiminde bulunduk. Kızımızda ben kendisine platformda hediyeyi takdim ederken ‘ben bu hediyeyi Arakanlı kardeşlerimle paylaşmak ve onlara hediye etmek istiyorum.’ dedi. Gerçekten bizim yüreğimizi coşturdu. Kızımız bu davranışıyla hem kendisi gibi yaşıt arkadaşlarına hem de büyüklere örnek olacak bir yürek büyüklüğü, merhamet, saygı, sevgi, dayanışma ve bir din kardeşliği örneği verdi. Ben Zeynep kızımızın bahtının açık olmasını ve Allah’ın bu gibi küçücük yüreklerinde büyük idealler, duygular ve düşünceler taşıyan çocuklarımızın sayısının artmasını, sağlıklı, bereketli, uzun ve bilgili bir hayat nasip etmesini de canı gönülden diliyorum. Kızımızı yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Baba Halil Kaya da “Yolda gelirken kızım ‘baba parayı ne yapacağız, ödül olarak altın vereceklermiş’ dedi. Ben ‘bizim ihtiyacımız yok. Her hangi bir ihtiyacın varsa kullanabilirsin. Eğer bir ihtiyacın yoksa fakirlere ver. Hatta Arakan’a ve Filistin’e gönderebilirsin. Bu senin için bir hayır ve anı olur.’ dedim. Kendisi de bu fikrimi beğendi. Ben bu tavsiyede bulununca çocukta etkilendi. Nitekim aldığı ödülü Arklan’a bağışladı. Tabi kızım gurur duyulacak bir davranışta bulundu. Bir baba evladına ‘fedakarlık yap’ der. Artık evlat yapar, yapmaz bu ayrı bir konu ama ben sadece ‘böyle yaparsan iyi olur’ dedim. Kızımda kabul etti.” ifadelerini kullandı.

Arakan’da Müslümanlara yönelik şiddete sessiz kalmak istemediğini belirten Zeynep İrem Kaya da, şunları söyledi:

“Yavuzeli’nde İmam Hatip Ortaokulunda kompozisyon yarışmasına girmiştim. Bu yarışmada başarılı olarak birinci oldum. Gaziantep’e de ödülümü almaya geldim. Şu an kendimle çok gurur duyuyorum. Babama da teşekkür ediyorum. Babam bana arabayla buraya gelirken çok güzel bir fikir verdi. Bana alacağın ödülü ‘Arakanlı Müslümanlara bağışlamak ister misin’ dedi. Ben de ‘bizim bir sıkıntımız ve ihtiyacımız yok.’ dedim. Babam zaten bir ihtiyacımız olduğunda alıyor. İhtiyacım olmadığı için ben aldığım hediyeyi Arakan’daki Müslümanlara bağışlamak istedim. İnsan televizyonda izlerken gözü doluyor, ağlamak istiyor. Bizde eğer onların durumuna düşersek onlarda bize yardım eder. Allah onların yolunu açık etsin. İçinde oldukları durumdan da kurtarsın.”

Müftü Çelik, Kaya’ya göstermiş olduğu bu örnek davranışından dolayı bir Kur’an-ı Kerim ve çocuk seti hediye etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55