,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

"Yargıya güveni artırmanın üzerinde çalışıyoruz"

"Yargıya güveni artırmanın üzerinde çalışıyoruz"
​Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargının daha hızlı karar vermesini sağlayacak reformların hazırlığını sürdürdüklerini, çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Şahinbey Belediyesi Mavi Kent Konutları 5’inci Etap Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Gül, “Yargının daha hızlı karar vermesini sağlayacak reformların hazırlığını sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.”dedi.

Adalet Bakanı Gül, bin 245 konutun temelini atılacağını, ve yeni binalarda bin 245 ailenin huzur içerisinde yaşayacağını ifade etti.

Gül, “Türkiye emin adımlarla ilerken, Türkiye'nin önüne bir set çekmek isteyenler ve pranga takmak isteyenler hemen iş başına geçiyor. IMF'ye olan borcumuz sıfırladık, hemen Gezi ve Kobani olayları patlak verdi. Birileri düğmeye bastı. 17-25 Aralık yargı darbesiyle düğmeye bastılar. Son olarak da 15 Temmuz darbe girişimiydi. Ama tarih boyunca bir ve beraberce yaşayan milletimize hiçbir operasyon,  oyun ve senaryo asla sökmez. Bu millet 15 Temmuz ve daha öncesinde olduğu gibi tüm oyunları ters etmesini bilmiştir.” dedi.

 “Bu millet bütün oyunları bozacaktır” diyen Gül,  “Önümüze çıkan bu FETÖ, PKK ve DEAŞ’ı bütün terör örgütlerini harekete geçirmeye çalıştılar. Türkiye’yi bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ama bütün dünya da bilsin ki Türkiye şehit kanlarıyla kurulmuştur. Türkiye 80 milyon vatandaşıyla asla bu vatanı böldürmeyecektir. Millet İstiklal Marşı'mızı susturmayacağız, ezanımızı dindirmeyeceğiz, bayrağımızı indirmeyeceğiz. Biz bu toprakları şehit kanları ile aldık. Şehit kanları ile muhafaza edeceğiz. İman dolu göğsünde bu hayâsızca akını durduracak bu millet bütün oyunları bozacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de bir ana muhalefet sorunu var”

Türkiye'de ana muhalefet sorunu olduğunu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleriyle FETÖ ağzıyla konuştuğunu belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün terör örgütleri ile mücadele ederken maalesef Türkiye’de bir ana muhalefet sorunu var. Ana muhalefetin başındaki kişi Türkiye’nin milli menfaatlerine uygun bir söz söylemiyor. İnsanın da aklına acaba 'Kasetle mi geldi, diyet ödeyeceği bir yerler mi var, o yüzden mi böyle konuşuyor?' diye de soru sorası geliyor. İnsanın aklına Türkiye Cumhuriyeti ile neredeyse aynı yaştaki bir partinin genel başkanın özellikle de ulusal meselelerde ortak acıyı, sevinci paylaşma konusunda özürlü bir siyaset izliyor. Ulusal meselelerde bütün partiler ve vatandaşlar siyasi kimliğini bir tarafa bırakır ortak şekilde mücadele ederler. 250 insanımız şehit olmuş kendisi çıkıp 'Bu girişim bir tiyatro' diyor. Evet, bu işte bir tiyatro varsa o tiyatroda başrolde senin oynadığın bir komedi tiyatrosu. 'Darbe olsa, tankların üzerine ilk ben çıkarım' diye ilk sen söylüyorsun, darbe girişimi oluyor havaalanından Kılıçdaroğlu’nu nasıl kurtarırız diye acı bir tiyatroyu hep beraber izletiyorsun, başrolde de sen varsın. Bu milletin duygularıyla, terörle olan mücadelesiyle kimsenin dalga geçmesine, hafife almasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

Siyasetin bir kenara bırakılıp Türkiye’yi hedef alan güçlere karşı omuz omuza mücadele ve hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Gül, “FETÖ duruşmalarındaki konuşmaları izleyin o savunmalarla bu konuşmaların bir birine ne kadar benzediğini çok iyi görürsünüz. Bu Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasetin çok daha seviyesinin yükselmesi bakımından ana muhalefetin bu seviyesinin yükselmesini çok büyük bir önemi var. Türkiye’deki tüm terör örgütlerine karşı omuz omuza hep birlikte mücadele etmek lazım. Siyasi rakiplik bir tarafa ama ulusal çıkarlarda hep birlikte hareket etmek lazımdır. Eğer faydası olursa buradan bir kez daha bunu ifade etmiş olalım.”şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 16 Nisan anayasa değişikliği ile çok önemli bir reforma imza attığını sözlerine ekleyen Gül, “Türkiye artık daha güçlü bir ülke haline gelecek. Adalet Bakanı olarak Türkiye’de yargıya olan güveni artırmak ve birtakım güvensizlikleri de ortadan kaldırmak için bakanlık olarak çok yeni yargı reformları üzerinde hızlı bir şeklide çalışıyoruz. Yargının daha hızlı bir karar vermesini sağlayacak reformlarımızın hazırlığını sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah artık vatandaşlarımız mahkeme kapılarında ‘ne zaman adalet yerine gelir, karar verilir, mahkemem ne zaman biter, bir-iki yıl oldu, uzadı’ gibi bir takım güvensizliklerden kurtulacak. Bu hususta çok önemli projelerimizi yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız adalete çok etkin ve hızlı bir şekilde ulaşacaklar.” diyen konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, konut projesiyle ilgili bilgiler vererek, hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Gül ve beraberindekiler tarafından butona basılıp ve konutların temeli atıldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55