,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Yargıtay Başkanı: Bize ayar çekmeye çalışanların tarihi 50, bizim 5 bin yıllıktır

Yargıtay Başkanı: Bize ayar çekmeye çalışanların tarihi 50, bizim 5 bin yıllıktır
Bitlis'e gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yıllık bir geçmişleri var. Ama bizim 5 bin yıllık bir tarihimiz var.” dedi.

​Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis’e gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yıllık bir geçmişleri var. Ama bizim 5 bin yıllık bir tarihimiz var.” dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, beraberindeki yaklaşık 150 kişilik bir heyetle birlikte Bitlis ve ilçelerine gezi programı düzenlediler.

Ziyarete Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik ile Yargıtay üyeleri ve daire başkanlarının da aralarında bulunduğu heyet eşleri ile birlikte Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki tarihi mekanları gezdi.

Sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile Tatvan ilçesine gelen heyet, Tatvan Adliyesine ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Sahil Parkına geçerek iskelede hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ahlat ilçesine geçen Yargıtay heyeti burada Ahlat Karşılama Merkezi ve Müzesini ziyaret ettiler. Müze müdürü tarafından bilgilendirilen heyet, Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan, heyete çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1986 yılında Ahlat ilçesinde görev yaptığını hatırlatan Cirit, Bitlis’in köklü bir medeniyete sahip olduğunu söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yargıtay Başkanı Cirit, “Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yıllık bir geçmişleri var. Ama bizim 5 bin yıllık bir tarihimiz var.” dedi.

“Bugüne kadar adaletle devletimizi yücelttik”

Osmanlı İmparatorluğunun adaletle yükseldiğini, o dönemde kadılara da büyük önem verdiklerini belirten Cirit, “Yargıtay Başkanı olarak burada kadılara verilen değerden dolayı kıvanç duyuyoruz. Bugüne kadar adaletle devletimizi yücelttik. Büyük devletimizi 16 devletle değil, 300‘e yakın beyliklerle kurduk. Ahlatşah’lar yok. Tarihe baktığımızda 16 devlet arasında yok. Hepsinin temel ideali ve şiarı adaletle olmuştur. Onun için uzun bir zaman yayılmışlar. Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yıllık bir geçmişleri var. Ama bizim 5 bin yıllık bir tarihimiz var. Onun buradaki sadece bir mezar taşı değil, şuradaki sanata bakın, tarihimizin ne olduğunu, bizim büyük bir millet olduğumuzu buradaki meydan mezarlığı göstermektedir. Ne mutlu onların torunlarıyız. Bu milletin fertleriyiz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Recai Karahan ise “Biz buraya gelen misafirlerimize hep şunu söylüyoruz. Eğer siz Ahlat’ı anlayamıyorsanız, Çanakkale’yi anlayamazsınız. Çanakkale’yi anlamak için Ahlat’tan giriş yapmanız lazım.” dedi.

Daha sonra Selçuklu Meydan Mezarlığını gezen heyet, Bayındır Kümbeti önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ahlat ziyareti kapsamında Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret eden Cirit ve beraberindeki heyet, burada ikindi namazını cemaatle kıldıktan sonra Adilvcevaz ilçesine geçti. Burada kısa süre kalan heyet, daha sonra karayoluyla Van’a hareket etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55