,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Yapılan programlarda milletin dini değerleri dikkate alınmalı

Yapılan programlarda milletin dini değerleri dikkate alınmalı
5'inci İslami Dayanışma oyunlarının icra şekline tepki gösteren Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet-Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezinde yapılan basın açıklamasında Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde yapılan İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisinin Konya’da başladığını hatırlatarak, üzerinde ve isminde İslam kelimesinin geçtiği bir organizasyonda mutlaka İslami hassasiyetler dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Daha önce de açıklama yaparak tepki gösterdiklerini aktaran Gül, “İslami hassasiyetlerimiz göz ardı edilmesin. Eğer bir organizasyonun isminde İslam kelimesi geçiyorsa burada İslami ve İslam hassasiyeti mutlaka gözetilmelidir. Çok da benzetmek uygun değil ama sadece bir örnek olsun diye söylüyorum. Türkçe Olimpiyatları da bu anlamda bu şekilde başlamış, daha sonra şirazesinden çıkmış ve apayrı bir mecrasından kayarak farklı bir yöne eğilmiştir. Dolayısıyla üzerinde ve isminde İslam kelimesinin geçtiği bir organizasyonda mutlaka ama mutlaka İslami hassasiyetler dikkate alınması gerekir. Yoksa biz spora falan karşı değiliz. Sadece İslam kelimesinin bu anlamda tırnak içerisinde kirletilmesine karşıyız. Şimdi batılı değerler kopyalanarak başına İslam kelimesi geçirilerek bir organizasyon, bir taklit organizasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu doğru değil. Eğer bir iş yapıyorsak mutlaka ama mutlaka kendimize özgün İslami kurallara ve hassasiyetlere dikkat ederek yapmamız gerekecektir. Aynı şekilde az önce ifade ettiğim gibi İslami kelimeler bu şekilde asla ve asla kirletilmemelidir. Aziz milletimizin bu konudaki hassasiyetleri mutlaka dikkate alınmalıdır, göz ardı edilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.  

Son olarak Gül, “Ciddiyetten ve gerçeklikten de uzak olmaması lazım. Yani siz bir organizasyon yapıyorsunuz, bir spor organizasyonunda eğer İslami hassasiyetler göz ardı edilerek giyim kuşam konusunda ki o televizyona yansıyan görüntüler eğer gerçekten doğru ise bunun İslam'la, İslami bir sporla herhangi bir alakası yoktur. Bu halkımızı rencide etmektedir. Dolayısıyla manevi dejenerasyonunun en fazla yaşandığı bir dönemi, bir sürecin içerisinden geçtiğimizi hepiniz biliyorsunuz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55