,
  • BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Yapıcıoğlu'nun Irak Kürdistanı temasları son buldu

Yapıcıoğlu'nun Irak Kürdistanı temasları son buldu
​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistanı'nın başkenti Erbil'de gerçekleştirdiği temas ve ziyaretlerde özellikle Kürd meselesinde Kürdî partilerin birlikte hareket etmesi gerekliliğinin önemine dikkat çekti.

 

Geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen kongreyle HÜDA PAR Genel Başkanlığına seçilen Zekeriya Yapıcıoğlu, yoğun bir tempo ile çalışmalarına başladı ve son aylarda Türkiye'de birçok ilde dikkat çeken ziyaret ve temaslarda bulundu.

Yapıcıoğlu, temasları kapsamında halk, esnaf ve gazetecilerle bir araya gelip Türkiye'nin meselelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yurt içindeki bu çalışmalarına bir ara verdi ve geçtiğimiz gün partisinin temsilciliğinin de bulunduğu Irak Kürdistanı'nın başkenti Erbil'e (Hewler) geldi.

Irak Kürdistanı'nda da heyetiyle birlikte yoğun bir tempo ile ziyaret ve temaslarda bulunan Yapıcıoğlu'nun, dün itibariyle temasları son buldu ve Türkiye'ye döndü.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nun Irak Kürdistanı temasları son buldu

 

Yapıcıoğlu, Kürdistan'daki temasları kapsamında ilk olarak ​ Erbil'de KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmede Yapıcıoğlu, Irak parlamento seçimlerinde KDP’nin elde ettiği başarı dolayısıyla Barzani'yi tebrik etti.

Yapıcıoğlu, ayrıca Bizûtnewey Îslamî Genel Başkanı Şeyh İrfan Ali Abdulaziz'i,  Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) lideri Selahaddin Muhammed Bahaeddin'i, Adalet Topluluğu (Komala Dadgeri) Partisi Genel Başkanı Ali Bapir’i ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, bu ziyaretlerinde özelde Kürdlerin genelde ise tüm halkların maddi ve manevi kalkınmaları, huzuru için çalışan partilerin birlik içerisinde ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti, Kürd halkının yaşadığı sorun ve sıkıntılara değinerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ziyaretleri kapsamında öte yandan Kürdistan Parlamentosu’nda grubu bulunan partilerin grup başkanlarıyla bir araya geldi. Yapıcıoğlu, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Grup Başkanı Ziyad Cebar, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Zana Mela Halid, Adalet Topluluğu (Komala Dadgeri) Grup Başkanı Abdussettar Mecid ve İslami Birlik Partisi (Yekgırtuyi) grubu ile görüştü.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Merkezini de ziyaret eden Yapıcıoğlu, Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hawrami ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapıcıoğlu, ayrıca Erbil merkezli Rudaw TV'ye katılarak partisinin Kürd meselesine ilişkin görüşlerini anlattı ve değerlendirmelerde bulundu.(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55