,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Yapıcıoğlu’ndan Hicri Yeni Yıl mesajı

Yapıcıoğlu’ndan Hicri Yeni Yıl mesajı
Hicri 1439’uncu yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, adaletin, sulh ve selametin yeniden tesis edilebilmesi temennisinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hicri Yeni Yıl münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Hicri 1439’uncu yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, adaletin, sulh ve selametin yeniden tesis edilebilmesi temennisinde bulundu.

"Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Hz. Peygamberin, yeryüzünde ‘Hak ve Adaletin’ ikamesi için Mekke’den Medine’ye hicretinin esas alındığı Hicri 1439’uncu yılbaşının, İslam ümmetinin hicret şuuruyla, insanlığın yeniden maddi ve manevi buhranlardan kurtuluşuna öncülük etmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz." diyen Yapıcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İslam ümmetinin iç çatışmalarla çaresiz ve bitkin düştüğü, bu çatışmaların yaşandığı bölgelerde su ve gıda yokluğuyla birlikte kolera gibi bulaşıcı hastalıkların binlerce çocuk ve yaşlının hayatına mal olduğu, Müslümanların bu dağınıklık ve gafletlerini fırsat bilen emperyalist zalimler tarafından Suriye, Yemen, Filistin ve Myanmar başta olmak üzere İslam beldelerinin katliamlardan geçirildiği dönemleri yaşıyoruz. Müslümanların kuvvet, kudret ve izzetlerini neden kaybettikleri gün gibi ortadadır. Irkı, dili, tabiiyeti, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, Müslümanlar arasında kardeşlik hukukunun ikame edilmesi, kardeşliğin mutlaka adaletle tahkim edilmesi şarttır."

İslam ülkelerinin küfre karşı izzetli bir duruş ve birbirlerine karşı merhameti kuşanmalarının, Müslümanların ve tüm insanlığın kurtuluş çaresi olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri yöneticilerinin birbirlerini düşman, zalimleri dost ve yardımcı olarak görmekten vazgeçmeleri; küfre karşı izzetli bir duruş ve birbirlerine karşı merhameti kuşanmaları Müslümanların ve tüm insanlığın kurtuluş çaresi olacaktır. Tüm insanlığın hidayeti ve kurtuluşu için fert, toplum ve devlet olarak Müslümanların, İslami değerleri hayata hâkim kıldığı ve en güzel şekilde temsil etmeye çalıştığı, adaletin, sulh ve selametin yeniden tesis edildiği günlerin yaklaşmış olması temenni ve duasıyla, Hicrî 1439. yıl mübarek olsun, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlar getirsin." diye ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55