,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Yapıcıoğlu’ndan FETÖ ve 28 Şubat Mağduru ailelere ziyaret

Yapıcıoğlu’ndan FETÖ ve 28 Şubat Mağduru ailelere ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da FETÖ, 28 Şubat mağduru aileler ile JİTEM ve PKK tarafından katledilenlerin ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

foto-galeri.jpg

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ, 28 Şubatçıların cezaevine atılanalrın aileleri ile JİTEM ve PKK tarafından katledilenlerin ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyaretleri arasında cezaevindeyken kanser hastalığına yakalanıp vefat eden İnzar Dergisi Karikatüristlerinden Seyit Ali Demiryol'un ailesi, 2000 yılında düğününe bir hafta kala kumpaslar sonucu tutuklanan ve ömür boyu hapse mahkûm edilen Mehmet Selim Özdemir'in babası, yaklaşık 20 yıl önce polis tarafından kaçırılarak katledildiği ortaya çıkan TP çalışanı Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal ve 2006 yılında Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde hayatını kaybeden Musa Özer'in ailesi ziyaret edildi.

Tutuklu ve şehit yakınlarını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ziyaret sırasında ayrıca, katledilen ve tutukluların çocuklarıyla yakından ilgilendi.

Seyit Ali Demiryol'un ailesi ziyareti esnasında Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet Seyit Ali Demiryol'un yıllarca çizmiş olduğu karikatüristlere baktılar. 

Konu hakkında Yaptıkları ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bayramın ilk iki günü Diyarbakır'da üçüncü günüde Batman'da özellikle 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufi mahkumların ailelerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, "Bir beklendi oluşmuş durumda, pek çok kişi cezaevlerinden tahliye ediliyor ve 3 binden fazla hakim ve savcı FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle meslekten uzaklaştırıldı. Bunların vermiş olduğu kararlarla cezaevlerinde olan insanlar halen içeride, ama birde işin şu boyutu var. Zaten Yusufi şeklinde bir isimlendirme var. Belki bazı insanlar neden bu isim diye soruyorlar da olabilirler. Hz.Yusuf'un kısasını bize hatırlatıyor."dedi.

Hz. Yusuf'un kısasını ve Yusufilere yapılan zulmü anlatan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Zindanda beraber olduğu arkadaşına 'beni efendinin yanında an' şeklinde söyleyen Hz. Yusuf bu sözünün üzerine yıllarca zindanda kaldıktan sonra Mısır meliki kendisine çıkmayı teklif ettiğinde Hz. Yusuf'un söylediği bir şey var. Önce o elini kesen kadınları hikayesini onu bir araştırsın şeklinde bir talebi var. Yani Hz. Yusuf kendi nefsini temize çıkarmamakla birlikte bir şey istiyor. Kendi gömleğinin arkadan yırtılmış olduğunu melikinde halkında bilmesini istiyor. Bu iyice açığa çıktıktan sonra yani Hz. Yusuf'un iffeti ve temizliği anlaştıktan sonra Hz. Yusuf dışarı çıkıyor. İnşallah zulmen içeride olan bu Yusufiler de her şeyden önce bunların zulmen içerde olduğu iyice anlaşılacak ondan sonra inşallah yakın bir zamanda bunlar özgürlüklerine kavuşacaklardır. Birileri bunlar için af olması gerekir şeklinde bir söylemle ortaya çıkıyorlar. Bize göre haksız yere özgürlüklerinden edilmiş bu insanlar önce kendilerinden af dilenmeli ondan sonra özgürlüklerine kavuşturulmalıdırlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55