,
  • BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret

Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli'ye gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Aracı ile bir araya geldi.

 

Kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Aracı, Yapıcıoğlu'na, Denizli'nin sanayideki gelişmişliğine ilişkin bilgiler aktardı.

Lojistik anlamda tırların sürekli çalıştığını belirten Aracı, Denizli'nin bu yönden çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Görüşmede konuşan Yapıcıoğlu, üretimin ülke ekonomisine sağladığı katkıya değindi.

Yapıcıoğlu, "Ticaret… sadece ticari hayatı değil aynı zamanda sosyal hayatı, aynı zamanda kültürel hayatı, aynı zamanda siyasi hayatı da etkileyen bir şeydir. Bu şekilde bir ivme kazanmış olması, böyle başarıların yakalanmış olmasının inşallah devamı gelir. İnşallah bunlar katlanarak büyür. Umudumuz dileğimiz budur. Üretmek, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, ülke insanına belki ekmek kapısı açmak değerli bir şeydir. Önemli bir şeydir. Son dönemlerde finans sektörü çok fazla öne çıktı, reel sektör ciddi sıkıntılar yaşıyor, sıkıntıları artıyor." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu

"Reel sektör ciddi manada desteklenmelidir"

Üretimin doğası itibariyle bazı riskler taşıdığına işaret eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Üretmek için ham madde bulabilecek misiniz? Enerjiyle ilgili bir sıkıntı yaşanacak mı? Çevrede bir savaş patlak verecek mi? Ürettiğinizde pazar bulabilecek misiniz? Ya da sattığınızı tahsil edebilecek misiniz? Ya da fiyatlar ani bir şekilde oynarsa sattığınızı tekrar yerine koyabilecek misiniz? Üretim maliyetleri çok ciddi anlamda artarsa… Bunlar risktir… ama tüm bunlara rağmen bu riskleri almaya değer. Bu yüzden biz diyoruz ki reel sektör mutlaka çok ciddi anlamda desteklenmesi lazım. Reel sektör çalışıp bu kadar ham madde kullanıyor, bu kadar alın teri döküyor. Hava kirleniyor, su kirleniyor. Su kullanılıyor, su kaynakları kullanılıyor, toprak kullanılıyor. Bütün bu riskler bir tarafa, bunlar eğer kazancın yarısından daha azını alıyorsa öbür yarısı finans sektörüne gidiyorsa ciddi bir risktir, ciddi bir tehlikedir, olumsuz bir tablodur. Bu nedenle reel sektör ciddi manada desteklenmelidir."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret

"Reel sektör daha fazla cazip hale gelmeli"

Üretmenin değerli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Üretmek değerli ve önemlidir. Sadece üreticiyle alakalı ilgili bir şey değildir. Pek çok alanı etkileyen ama özellikle de istihdamı etkileyen yanı var. Bu sektörde emek yoğundur. Üretmek, istihdamı da çok çok etkileyen dolayısıyla sosyal yaşamı da etkileyen bir şey. Bu anlamda ağırlığın finans sektörlerine kaymasının önüne geçilmeli. Reel sektör daha fazla cazip hale gelmeli. Tüm bu zorluklara rağmen farklı farklı sektörlerde üreterek, ihraç ederek, istihdam oluşturarak bu noktaya gelmiş olması değerlidir. Bu anlamda millet adına hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ve takdirlerimizi iletiyoruz." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret

Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından Denizli'nin ticareti ile ilgili bilgi veren DTO Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Aracı, lojistik anlamda çok iyi durumda olduklarının altını çizdi.

Milyar dolarları bulan yıllık ihracatla önemli bir konumda bulunduklarını dile getiren Aracı, bu yılın ilk yarısında Denizli Ticaret Odasının 2 buçuk milyar doları bulan bir ihracat rakamına ulaştığını kaydetti.

Aracı şöyle konuştu:

"Denizli'yi temsil etmek anlamında, Türkiye'de sosyal etkinlikler anlamında, ticari anlamda, programlar anlamında, eğitimler anlamında hakikaten Denizli dört dörtlük. Şu anda biz 20 bin üyeye ulaşmış vaziyetteyiz. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 1000-1200 üye daha kaydedebilmek. Bu da, Denizli'de ticari hayatın bayağı canlı olduğunu, hareketli olduğunu gösteriyor."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Denizli Ticaret Odası'na ziyaret

Lojistik anlamda tırların durmadan çalıştığını ifade eden Aracı, "Dünyada bir global sıkıntı var, biz bunu görüyoruz. Yani dünyadaki sıkıntıları da görüyoruz. Onlar da faiz artırımlarına gidiyorlar veya kendilerine göre kuraklıkla mücadele ediyorlar veya sıkıntılarla mücadele ediyorlar. Tabi bunun da Türkiye'ye biraz yansımaları var ama şuna inanıyorum ki Türkiye bu işlerin üstesinden gelebilecek bir ülkedir. Bunun da üstesinden çok yakın bir zamanda geleceğimize inanıyorum. İhracat böyle devam ederse istihdam, büyüme hızı daha iyiye gidecektir. Açığı çok çabuk kapatacağımıza inanıyorum." dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, Yapıcıoğlu'na verilen hediye ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55